Informatieavond 9 oktober 2019: Cybercrime voorkomen

Wat moet u doen als cybercriminelen uw data gijzelen en losgeld eisen? Voorkom dat uw bedrijfswebsite door DDoS-aanvallen offline gaat. Wat is CEO-fraude? Het komt allemaal aan de orde tijdens de informatieavond ‘Cybercrime voorkomen’.

De informatieavond is op woensdag 9 oktober in Theater de Kik in Elst (Dorpsstraat 39). De inloop is vanaf 18.00 uur, we starten om 18.30 uur.

Graag vooraf aanmelden

De informatieavond ‘Voorkom Cybercrime’ is gratis toegankelijk. Wel graag vooraf aanmelden via e-mail veiligheid@overbetuwe.nl.

60 tot 70% van inbraken digitaal over vijf jaar

De verwachting is dat binnen vier tot vijf jaar ongeveer 60 tot 70% van alle inbraken digitaal is. Phishing e-mails, CEO-fraude, op afstand te bedienen apparaten en DDoS-aanvallen zijn nu al aan de orde van de dag. Daders op afstand zijn moeilijk op te sporen. Digitale bedrijfsprocessen maken bedrijven en organisaties kwetsbaar.

Tips en info over digitale gevaren voor ondernemers

Ondernemers krijgen tips over hoe zich kunnen voorbereiden op cybercriminaliteit. Een ethisch hacker informeert de aanwezigen over de digitale gevaren, de grote gevolgen en over wat ondernemers kunnen doen om de kans op cybercrime te verkleinen. Na afloop van de presentatie is een aantal cyber-securityspecialisten beschikbaar om individuele vragen te beantwoorden en praktische hulp te bieden.

Over de organisatie

De bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de cyber-securityspecialisten van NFIR. De avond is georganiseerd door het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, samen met de gemeente Overbetuwe.