Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen vanwege corona

U kunt uitstel van betaling aanvragen voor de aanslag gemeentelijk belastingen 2021. U kunt uitstel krijgen voor 3 maanden na afloop van de betaaltermijn, dat betekent uitstel tot 31 juli 2021. Uitstel aanvragen kan als u als ondernemer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hieronder vallen ook zzp’ers, ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur en stichtingen en verenigingen.

Online uitstel van betalen aanvragen

Als u normaal gesproken via een automatische incasso betaalt en u wilt dit wijzigen, neem ook dan contact met ons op via 14 0481 of info@overbetuwe.nl. Naast uitstel van betaling is het ook mogelijk om een betalingsregeling te treffen.

Herinnering of aanmaning

Wordt een aanslagbedrag niet op tijd betaald, dan is de normale procedure dat er een aanmaning wordt gestuurd. Dit jaar krijgt u echter eerst een herinnering (zonder aanmaningskosten) met de melding dat u bij betalingsproblemen contact kunt zoeken met de gemeente. We benadrukken nogmaals dat u echt contact met ons opneemt bij betalingsproblemen, daarmee voorkomt u extra kosten bij een aanmaning of dwangbevel.