Corona-informatie voor ondernemers

Informatie over maatregelen en regelingen

 • Aanvraag vergoeding controle coronatoegangsbewijzen (CTB)

  Moet uw bedrijf van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021 coronatoegangsbewijzen (CTB) controleren? Dan kunt u een vergoeding aanvragen voor de kosten die u daarvoor maakt.

 • Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen vanwege corona

  U kunt uitstel van betaling aanvragen voor de aanslag gemeentelijk belastingen 2022. U kunt uitstel krijgen voor 3 maanden na afloop van de betaaltermijn, dat betekent uitstel tot 31 juli 2022. Uitstel aanvragen kan als u als ondernemer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hieronder vallen ook zzp’ers, ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur en stichtingen en verenigingen.

 • Het gebruik van mondkapjes

  Een mondkapje is verplicht in treinen, bussen, trams, metro, taxi's en bedrijfsmatig personenvervoer. Ook in vliegtuigen en op luchthavens vanaf de veiligheidscontrole is een mondkapje verplicht. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

 • Informatie voor ondernemers en bedrijven over het coronavirus (Rijksoverheid)

  De Rijksoverheid, het RIVM en de GGD zorgen dagelijks voor de meest actuele informatie. Heeft u vragen? Dan kunt u ook altijd bellen naar het RIVM: 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.