Sociaal Team Overbetuwe

Inwoners van Overbetuwe kunnen bij het Sociaal Team Overbetuwe terecht met vragen over heel veel onderwerpen, ook tijdens de coronacrisis. We bieden een luisterend oor of frisse kijk op de situatie als u zorgen heeft.

De spreekuren op de verschillende locaties gaan voorlopig niet door. Dat is vanwege de coronamaatregelen vanuit de overheid. Alle vragen worden telefonisch opgepakt en wanneer nodig plannen we een afspraak in met in acht name van de coronamaatregelen. 

Waarvoor kunt u terecht

U hoeft geen lastige zorgvraag te hebben om contact met ons op te nemen. Zelfs met de kleinste vragen bent u bij ons aan het juiste adres. Misschien wilt u alleen meer weten over wat er in uw buurt te doen is? Of wilt u weten hoe u zelf hulp kunt regelen? Misschien wilt u zelf iets voor een ander betekenen? Ook dan kan het Sociaal Team Overbetuwe u de juiste richting wijzen.

U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor

Jeugd en gezin

 • Ik ben 12 en word vaak gepest.
 • Hoe ga ik om met de driftbuien van mijn peuter?
 • Mijn dochter van 13 gaat met de verkeerde jongeren om.
 • Mijn zoon gamet de hele dag. Is hij verslaafd?

Wonen

 • Mijn buurvrouw komt al weken haar huis niet uit.
 • Ik heb moeite met lopen, maar wil niet thuis blijven zitten.
 • Hoe kan mijn partner met dementie thuis blijven wonen?
 • Ik ben mantelzorger, maar het wordt erg zwaar.

Samen leven

 • Ik ben nieuw in de buurt. Hoe leer ik mensen kennen?
 • We willen van onze schulden af.
 • Ik zit gewoon niet lekker in m’n vel.
 • Mijn vrouw is ziek en ik werk. Kunnen we hulp in de huishouding krijgen?
 • Ik ga scheiden, hoe begeleid ik mijn kinderen daarin?

Wie zijn wij

In het Sociaal Team Overbetuwe werken beroepskrachten en vrijwillig medewerkers samen op het gebied van welzijn en zorg. Zij denken met u mee en zoeken samen met u naar een passende oplossing. Wanneer nodig wordt er professionele hulp ingezet.

U bent ook welkom bij het Sociaal Team Overbetuwe als u een luisterend oor nodig heeft, of een frisse kijk op de situatie.

Privacy

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Er gaan geen gegevens naar een huisarts of andere instantie zonder uw toestemming.

Nieuws
Ouderavonden Ik & mijn Puber

In gesprek met je puber. Soms ontzettend lastig, maar o zo belangrijk. Je kinderen zien opgroeien van kinderen naar volwassen is misschien wel één van de mooiste, maar ook moeilijkste dingen uit het leven. Daar kun je soms best wat hulp of advies bij gebruiken. We organiseren daarom de komende tijd 3 online ouderavonden over de onderwerpen Alcohol/drugsgebruik (28 juni), Gamen/Social media (8 juli) en Dipje of depressie (13 juli).

Kijk op de pagina ouderavonden van de gemeente voor uitgebreide informatie. Ook kunt u zich daar ook meteen aanmelden. Graag tot ziens op één of meer ouderavonden!

Assertiviteitstraining voor volwassenen

Op 31 augustus start het Sociaal Team Overbetuwe met de assertiviteitstraining "opkomen voor jezelf". De gratis training is voor volwassen in Overbetuwe en bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uur. Het wordt gegeven van 19.00 - 21.00 uur in Elst en het volgende wordt besproken: grenzen aangeven, nee zeggen, piekeren, het omgaan met  en geven van feedback. De training is praktisch en concreet. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. Voor meer informatie of aanmelden neem contact op met Milou van Elk 06 83 38 45 70 of stuur een e-mail naar m.vanelk@kernteamsoverbetuwe.nl.

Contact

De spreekuren op de verschillende locaties gaan voorlopig niet door. Dat is vanwege de coronamaatregelen vanuit de overheid. Alle vragen worden telefonisch opgepakt en wanneer nodig plannen we een afspraak in met in acht name van de Coronamaatregelen. 

Hier vindt u de belangrijkste nummers op een rij:

Vragen over zorg

Neem gerust contact op met het Sociaal Team Overbetuwe. Het team is iedere werkdag telefonisch bereikbaar op het nummer 14 0481 tussen 8.30 - 13.00 uur.
Belt u na 13.00 uur dan wordt er een terugbelverzoek voor u gemaakt. U wordt binnen 24 uur teruggebeld. Of mail ons op sociaalteam@overbetuwe.nl.

Bereikbaarheid vanaf september

Vanaf september is het Sociaal Team Overbetuwe op de woensdag niet bereikbaar en op onderstaande data:

Dinsdag 28 september

Donderdag 30 september

Donderdag 21 oktober

Donderdag 18 november

Hulp nodig of bieden

Bent u in quarantaine maar heeft u hulp nodig met bijvoorbeeld boodschappen doen of de hond uitlaten? Of staat u graag klaar om een buurtgenoot een helpende hand te bieden? U vindt op de website van OnsOverbetuwe hoe u om hulp kunt vragen of aanbieden.

Informatie over het Corona virus

Op de coronapagina van de gemeente vindt u belangrijke berichten over het coronavirus. De komende tijd wordt deze pagina aangevuld met informatie. Hou deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven.

Huiselijk geweld of kindermishandeling

Wat als het in huis gevaarlijker is dan buiten? Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld.
Ben je getuige van huiselijk geweld of kindermishandeling?

BEL GRATIS naar 0800-2000. Dat kan ook anoniem.

Of bekijk de website van veilig thuis voor meer informatie.

Bel 112 bij noodgevallen

Spreekuren

De spreekuren op de verschillende locaties gaan voorlopig niet door. Dat is vanwege de coronamaatregelen vanuit de overheid. Alle vragen worden telefonisch opgepakt en wanneer nodig plannen we een afspraak in met in acht name van de Coronamaatregelen. 

Wij zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar op het nummer 14 0481 tussen 8.30 - 13.00 uur.  Belt u na 13.00 uur dan wordt er een terugbelverzoek aangemaakt. U wordt binnen 24 uur teruggebeld. Of mail ons op sociaalteam@overbetuwe.nl

De inloopspreekuren in Elst, Herveld en Zetten gaan voorlopig niet door. Ook het spreekuur op de woensdagmiddag op het Ambtshuis van de gemeente gaat niet door.

Spreekuur in Elst (vervalt voorlopig)
Locatie: Triade-gebouw, Prins Hendrikstraat 5A (6661 XL Elst)
Inloopspreekuren: dinsdag 10.30 - 11.30 uur

Spreekuur in Herveld (vervalt voorlopig)
Locatie Herveld: Hoofdstraat 128E.
Inloopspreekuur: donderdag van 10.00 - 12.00 uur

Spreekuur in Zetten (vervalt voorlopig)
Locatie: Ontmoetingscentrum De Loohof
Stationsstraat 1(6671 BR Zetten)
Inloopspreekuur: woensdag 11.30 – 12.30 uur

Corona

Begrijpelijke taal over Corona

Vind je al die informatie over Corona te veel en raak je het overzicht kwijt? De belangrijkste informatie wordt op de website Steffie eenvoudig uitgelegd. Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. 

Informatie Corona virus in andere taal

Kent u iemand die moeite heeft met de Nederlandse taal? Kijk dan eens op de website van Pharos en geef deze informatie aan hen door. Het is in het Arabisch, Chinees, Engels, Farsi, Pools, Somalisch, Tigrinya en Turks.
Op de website van de Rijksoverheid vindt u de informatie ook in het Engels, Spaans, Pools, Turks, Arabisch, Surinaams en Papiamento.