Mantelzorgwaardering

De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering aan alle mantelzorgers. Het is een geldbedrag van maximaal € 225,-.

Aanvraagformulier >>

Voorwaarden

U bent mantelzorger als:

  • u meer dan gebruikelijke zorg verleent aan bijvoorbeeld uw ouder(s), broer of zus of een vriend, én;
  • u deze zorg minstens 8 uur per week en gedurende minimaal 3 maanden biedt.

Aanpak

Vul het aanvraagformulier in en stuur het per email naar info@overbetuwe.nl, of per post:

Gemeente Overbetuwe
Postbus 11
6660 AA Elst

Meer informatie

Als u het fijn vindt om hulp te krijgen bij het invullen, of een gesprek wilt, dan kunt ook terecht bij het Sociaal Kernteam of bij Forte Welzijn. Wij willen uw inzet als mantelzorger behouden en willen voorkomen dat u eventueel overbelast raakt. In een persoonlijk gesprek kan daarom met u besproken worden wat het bieden van mantelzorg voor u betekent. We bespreken of u nog andere ondersteuning nodig heeft om de mantelzorg te kunnen blijven bieden.

Mantelzorgurgentieverklaring

U kunt als (toekomstige) inwoner bij ons een mantelzorgurgentieverklaring aanvragen. Met deze verklaring kunt u voorrang krijgen op de wachtlijst voor een sociale huurwoning binnen onze gemeente. Kijk in dit schema of u recht heeft op de verklaring.

Bezwaar & beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. In dat geval adviseren wij u om eerst telefonisch contact met ons op te nemen. We nemen dan samen met u het besluit door.

Wilt u na dit gesprek nog bezwaar maken? De gemeente moet uw bezwaar dan binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is verzonden, hebben ontvangen. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Ga dan in beroep bij de rechtbank.