Ouderavond Ik & mijn puber

Tijdens de ouderavond Ik & mijn puber geven we handvatten om met uw puber in gesprek te blijven. Jongeren kunnen tegen problemen en gevaren aanlopen op het gebied van alcohol, drugs, seksualiteit, (digi)pesten, online veiligheid en game- en social mediaverslaving. Ouders met kinderen die op andere (middelbare) scholen zitten, zijn ook van harte welkom.

Aanmelden

Aanmeldformulier 20 april 2020

Datum en locatie

  • 20 april: Hendrik Pierson College (adres: Mammoetstraat 1-3, Zetten)

Programma van de avond

19.00 uur                 inloop met koffie en thee
19.30 uur                 welkomstwoord door wethouder Rob Engels
19.35 uur                 voorstelling 'in gesprek' van Theater Playback.
21.05 uur                 afsluiting

Voorstelling 'in gesprek' van Theater Playback

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wil graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je hier als ouder bij helpen? En waarom zijn deze gedragsnormen zo belangrijk? PlayBack helpt ouders een open gesprek te voeren met eigenzinnige pubers.

In gesprek

Het professionele acteursteam van PlayBack gaat, aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel, in gesprek met het publiek. Zowel verschillende opvoedstijlen en theorieën  als algemene gesprekstechnieken komen in het spel aan bod. PlayBack geeft tips hoe je op een gelijkwaardige, maar wel begeleidende manier met je kind in gesprek gaat. Waarbij er vaak ook genoeg te lachen valt.

Over PlayBack

PlayBack speelt jaarlijks 800 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met gemeente Overbetuwe via e-mail: preventieavonden@overbetuwe.nl.