Ouderavonden

We organiseren in samenwerking met verschillende partijen gratis ouderavonden voor ouders/verzorgers van peuters (0-4 jaar), schoolkinderen (4-12 jaar) en pubers (middelbare school leeftijd). De avonden worden soms digitaal en soms op locatie georganiseerd. Als er ouderavonden georganiseerd worden, kunt u hier informatie vinden.

Eerste hulp bij omgaan met tegenslagen 5 oktober (8 t/m 12 jaar)

U bent  op woensdag 5 oktober van 9.30-21.00 uur van harte welkom bij de gratis online ouderbijeenkomst voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. Het thema is: Eerste hulp bij omgaan met tegenslagen

Een slecht rapport, niet uitgenodigd voor een feestje, een opa die ziek is, ruzie met je beste vriendin. Kinderen kennen grote en kleine teleurstellingen. Hoe kinderen daar mee omgaan, is een kwestie van veerkracht. Oftewel je vermogen om je aan te passen aan stress of tegenslag. 
Het ene kind is veerkrachtiger dan het andere. Gelukkig kunt u kinderen helpen om hun veerkracht te vergroten. Hoe? Daar gaan we het over hebben tijdens deze online ouderavond. Voor ouders/verzorgers, maar ook interessant voor leraren of sportcoaches.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze avond komt het volgende aan bod:

 • Stress en tegenslag bij kinderen
 • Hoe ondersteun je kinderen bij het omgaan met tegenslag?
 • Vaardigheden die van belang zijn bij het ontwikkelen van meer veerkracht (zelfvertrouwen, groei mindset, probleemoplossend vermogen, omgaan met emoties)
 • Ondersteuningsmogelijkheden 


Aanmelden

Aanmelden kan per email. Geef aan dat u zich aanmeldt voor de voorlichtingsavond voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Eerste hulp bij omgaan met tegenslagen 6 oktober (vanaf 13 jaar)

U bent van harte welkom op donderdag 6 oktober van 19.30-21.00 uur bij de gratis online ouderbijeenkomst voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 13 jaar en ouder. Het thema is: Eerste hulp bij omgaan met tegenslagen.

Een slecht cijfer op school, niet uitgenodigd voor een avond uit, een ziek familielid, groepsdruk, ruzie met je vrienden. Jongeren kennen grote en kleine teleurstellingen. Hoe jongeren daar mee omgaan, is een kwestie van veerkracht. Oftewel je vermogen om je aan te passen aan stress of tegenslag. De ene jongere is veerkrachtiger dan de andere. Gelukkig kun je jongeren helpen om hun veerkracht te vergroten. Hoe? Daar gaan we het over hebben tijdens deze online ouderavond. Voor ouders/verzorgers, maar ook interessant voor leraren of sportcoaches.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze avond komt het volgende aan bod:

 • Stress en tegenslag bij jongeren
 • Hoe ondersteun je jongeren bij het omgaan met tegenslag?
 • Vaardigheden die van belang zijn bij het ontwikkelen van meer veerkracht (zelfvertrouwen, groei mindset, probleemoplossend vermogen, omgaan met emoties)
 • Ondersteuningsmogelijkheden 

Aanmelden

Aanmelden kan per email. Geef aan dat u zich aanmeldt voor de voorlichtingsavond voor kinderen van 13 jaar en ouder. 

Opvoeden, alcohol, roken en blowen 13 oktober (klas 1 en 2)

U bent op donderdag 13 oktober van 19.30 - 21.00 uur van harte welkom bij deze gratis online ouderavond voor ouders/verzorgers van jongeren in klas 1 en 2.

 • Moet ik alcohol drinken verbieden of gaan ze het dan juist doen?
 • Is blowen onder jongeren normaal? 
 • Hoeveel invloed heb ik nog nu mijn kind naar de middelbare school gaat? 
 • Hoe pakken andere ouders dat aan?​​​​

Herkenbare vragen? U bent niet de enige! Veel ouders lopen met vragen rond over deze thema’s. Daarom organiseert IrisZorg in samenwerking met Forte Welzijn - jongerenwerk een digitale ouderavond over deze onderwerpen.

Het is laagdrempelig, gratis en u hoeft de deur niet uit. Deelnemers ervaren het als zeer nuttig en herkenbaar.

Aanmelden

Meld u hier aan.

Vragen? Stuur een e-mail.

Peuterbrein 25 oktober (voor ouders van peuters)

U bent op dinsdag 25 oktober van 19.15 - 21.00 uur van harte wekom bij deze gratis online ouderavond voor ouders/verzorgers van kinderen in de peuterleeftijd. Het onderwerp deze avond is het peuterbrein en het effect op gedrag.

We geven u deze avond een kijkje in het Peuterbrein. Waarom vertonen peuters soms erg lastig gedrag en hoe kunt u daarmee omgaan?

Aanmelden

U kunt zich online aanmelden

In gesprek met je puber 15 november (voor ouders van pubers)

U bent op dinsdag 15 november van 19.00 - 21.00 uur van harte welkom bij de gratis ouderavond voor ouders/verzorgers van pubers. Het thema is 'Hoe blijf ik in gesprek met mijn puber'. De avond wordt georganiseerd in Het Westeraam, Auditorium 6 in Elst. 

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijft u in contact met uw kind als uw kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is?  Het professionele acteursteam van PlayBack gaat, aan de hand van herkenbare scenes aan de keukentafel, in gesprek met het publiek. 

Aanmelden

Heeft u interesse, meld u dan nu aan. Iedereen is van harte welkom. Ook als uw puber nog in groep 8 zit. 

Terugkijken

Bekijk en beluister de ouderavond over depressie.

Vragen

Heeft u nog vragen over één van de ouderavonden? Stuur ons een e-mail.