Ouderavonden

De gemeente Overbetuwe organiseert in samenwerking met verschillende partijen gratis (digitale) ouderavonden voor ouders/verzorgers van peuters (0-4 jaar), schoolkinderen (4-12 jaar) en pubers (middelbare school leeftijd).

Ouderavond (gratis) Ik & mijn Peuter digitaal op 10 november & 26 november

Deze avonden staan in het teken van het peuterbrein. We geven u een kijkje in het peuterbrein. Waarom vertonen peuters soms erg lastig gedrag en hoe kunt u daarmee omgaan? De avond is voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

Wanneer: Dinsdag 10 november 19.45-21.00 uur - Deze avond is inmiddels VOL.
Wanneer: Donderdag 26 november 19.45-21.00 uur - Deze avond is inmiddels VOL.
Waar: Online. U ontvangt na aanmelding een inloglinkje en instructies
Meer informatie: bel met Hanneke Wouters (Jeugdverpleegkundige Vggm) via 088-3556193.

Ouderavond (gratis) Ik & mijn Schoolkind - Nieuwe datum volgt

Het opvoeden van een kind is lang niet altijd even makkelijk. Is uw kind bijvoorbeeld erg onzeker, slaat verveling snel toe in bijvoorbeeld vakanties of luistert uw kind niet naar u? Tijdens de ouderavond Ik & mijn Schoolkind gaan we in op dit soort situaties en veelvoorkomende problemen. Op 26 oktober is een ouderavond geweest. Binnenkort volgt een nieuwe datum.

Ouderavond Ik & mijn Puber 20 april afgelast

Vanwege de Corona-maatregelen is de ouderavond op 20 april 2020 afgelast. In 2021 organiseren wij weer nieuwe ouderavonden en hopen u daar te zien. Wij hopen op uw begrip. 

Tijdens de ouderavond Ik & mijn puber geven we handvatten om met uw puber in gesprek te blijven. Jongeren kunnen tegen problemen en gevaren aanlopen op het gebied van alcohol, drugs, seksualiteit, (digi)pesten, online veiligheid en game- en social mediaverslaving. Ouders met kinderen die op andere (middelbare) scholen zitten, zijn ook van harte welkom.

Voorstelling 'in gesprek' van Theater Playback

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wil graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je hier als ouder bij helpen? En waarom zijn deze gedragsnormen zo belangrijk? PlayBack helpt ouders een open gesprek te voeren met eigenzinnige pubers.

In gesprek

Het professionele acteursteam van PlayBack gaat, aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel, in gesprek met het publiek. Zowel verschillende opvoedstijlen en theorieën  als algemene gesprekstechnieken komen in het spel aan bod. PlayBack geeft tips hoe je op een gelijkwaardige, maar wel begeleidende manier met je kind in gesprek gaat. Waarbij er vaak ook genoeg te lachen valt.

Over PlayBack

PlayBack speelt jaarlijks 800 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.

Vragen?

Heeft u nog vragen over één van de ouderavonden? Neem dan contact op met gemeente Overbetuwe via e-mail: preventieavonden@overbetuwe.nl.