Hoeveel kilo spijkergoed op stoep gemeentehuis?

Het waren zoveel spijkerbroeken die uit de spijkerbroekcontainer bij het gemeentehuis werden gehaald dat ze niet te tellen waren.

Daarom zijn ze in zakken gedaan en gewogen. Maar liefs 125 kilo aan spijkergoed is er gewogen! Als je ervan uitgaat dat 3 spijkerbroeken ongeveer 1 kilo weegt dan moeten dat er ongeveer 375 zijn geweest. Tel dat op bij die 290 die wij van onze collega’s en onze inwoners hebben gehad dan is de stand nu ongeveer 665 spijkerbroeken en dat is plusminus 220 kilo. En we zijn pas 4 weken onderweg!

Waar gaan al die oude Overbetuwse spijkerbroeken naar toe?

Alle ingezamelde spijkerbroeken uit Overbetuwe worden naar het bedrijf Curitas in Ede gebracht. Dit is ons inzamelbedrijf dat alle kledingcontainers beheert in Overbetuwe. Bij Curitas staan speciale kratten waarin het spijkergoed wordt bewaard tot eind september, want dan eindigt deze spijkerbroekactie.

Wat gebeurt er daarna?

Walter Kloostra, directeur van Curitas: “Als er ongeveer 2,5 krat gevuld is met Overbetuws spijkergoed gaat het de kledingpers in en wordt het in een grote baal geperst.” De balen worden eind september- begin oktober naar het bedrijf VRK Isolatie & Akoestiek in Tilburg gebracht, die zorgt voor de verdere verwerking van het spijkergoed. Hierover berichten we later dit jaar meer!

Zo hopen we eind september genoeg spijkergoed te hebben dat als duurzame isolatie in de aanbouw van het nieuwe gedeelte van ons gemeentehuis kan worden gebruikt. Dat duurt trouwens nog wel even want na de zomer wordt er eerst gesloopt!

Krat Overbetuws spijkergoed

Walter Kloostra directeur Curitas