WhatsApp

Iedere minuut vindt er in Nederland wel een inbraak plaats en als de avonden langer worden stijgt het aantal woninginbraken. Veilig wonen is bewust wonen. U kunt zelf een steentje bijdragen aan de veiligheid in uw wijk.

Zwart bordje aan een paal van WhatsApp Buurtpreventie. Op het bordje staan het symbool voor verboden voor inbrekers en het logo van WhatsApp
Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Buurtbewoners kunnen elkaar namelijk via WhatsApp attent maken op zaken die spelen in de buurt. Ze kunnen samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij elkaar en de politie. De gemeente en de politie juichen het initiatief van een WhatsApp-groep van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk.

Meld uw WhatsApp groep aan

De gemeente en politie nemen niet actief deel in de WhatsApp-groepen en zijn geen eigenaar van de groep. Wel kan de gemeente u helpen bij het aanmelden bij een bestaande WhatsApp-groep of om een nieuwe groep te starten.

Op de digitale kaart van OverbetuweDirect.nl kunt u zien waar Whatsapp groepen actief zijn. Deze site is niet van gemeente Overbetuwe.

Meer informatie over een WhatsApp groep in uw buurt.

Vragen?

Stuur een mail naar veiligheid@overbetuwe.nl.