Dorpsprofielen / Dorpsagenda

Een dorpsprofiel is een analyse per dorp van cijfermateriaal gecombineerd met enquête gegevens. Door het lezen van de analyse krijgt u een beeld van de thema’s uit uw eigen dorp en wat men in het dorp belangrijk vindt. De profielen zijn in 2019 opgesteld. Hoewel de gegevens niet meer helemaal up to date zijn, zijn de profielen in grote lijnen nog bruikbaar. U kunt hier als inwoners of als bewonersorganisatie gebruik van maken als u bepaalde thema’s in het dorp wilt bespreken.

De gemeente faciliteert bewonersorganisaties bij het opstellen en uitvoeren van een dorpsagenda. De gemeente neemt geen initiatieven van inwoners over en volgt bij de uitvoering van gemeentelijke projecten zoveel mogelijk het tempo van het dorp. De dorpscontactpersonen kunnen u meer informatie geven als u daar behoefte aan heeft.

Dorpsprofiel

In de definitieve benchmarkrapportage (pdf, 3,8 MB) vindt u het totale beeld van alle dorpen in onze gemeente. We hebben ook een korte samenvatting van de meest opvallende resultaten (pdf, 34 kB) gemaakt. U kunt hieronder ook de profielen per dorp bekijken. Leest u dan eerst de leeswijzer:

Dorpsprofiel Driel (pdf, 777 kB)
Dorpsprofiel en wijkprofielen Elst (pdf, 973 kB)
Dorpsprofiel Herveld - Andelst (pdf, 877 kB)
Dorpsprofiel Heteren (pdf, 861 kB)
Dorpsprofiel Oosterhout (pdf, 777 kB)
Dorpsprofiel Slijk-Ewijk (pdf, 785 kB)
Dorpsprofiel Randwijk (pdf, 784 kB)
Dorpsprofiel en eindrapportage Valburg (uit 2018)(pdf, 1,3 MB)
Dorpsprofiel Zetten - Hemmen (pdf, 862 kB)

Dorpsagenda

In verschillende dorpen zijn inwoners met elkaar in gesprek gegaan over de toekomst van hun dorp. In werkgroepen worden belangrijke thema’s verder uitgewerkt en opgepakt. In elk dorp ziet dat proces er anders uit en dus ook de uitkomsten, bijvoorbeeld in: