WhatsApp

Iedere minuut vindt er in Nederland wel een inbraak plaats en als de avonden langer worden stijgt het aantal woninginbraken. Ook in uw buurt neemt het risico op een inbraak in de wintermaanden toe. Veilig wonen is bewust wonen. U kunt zelf een steentje bijdragen aan de veiligheid in uw wijk.

WhatsApp Bord
 

Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Buurtbewoners kunnen elkaar namelijk via WhatsApp attent maken op zaken die spelen in de buurt. Ze kunnen samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. De gemeente en de politie juichen het initiatief van een WhatsApp-groep van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk.

Meld uw Whats-App groep aan

Gemeente en politie nemen niet actief deel in de WhatsApp-groepen. Wel willen we graag proberen zoveel mogelijk zaken terug te koppelen en u op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen in de wijk. Om daaraan te kunnen voldoen, is het voor ons belangrijk dat iedere WhatsApp-groep zich aanmeldt. Wilt u het initiatief nemen om een groep op te starten in uw buurt? Neem dan een kijkje op de website van de gemeente. Hier kunt u, als contactpersoon, uw WhatsApp-groep laten registreren.

Op deze digitale kaart kunt u zien waar Whatsapp groepen actief zijn. Deze site is niet van gemeente Overbetuwe.

Contactpersoon: Marjolein de Rijk, te bereiken per mail via m.derijk@overbetuwe.nl

Meer informatie over een WhatsApp groep in uw buurt.

Aanmelden