Enquête speelbeleid

Denk mee over het nieuwe speelbeleid!

Wat zijn leuke plekken om te spelen en ontmoeten? Wat maakt een buurt fijn om te bewegen en te sporten? Hoe kunnen we alle inwoners op een goede manier mee laten denken bij het maken van speelruimte?

We werken aan een nieuw speelbeleid en doen dat graag samen met de inwoners. Tussen 2014 en nu zijn alle 130 speelplekken in Overbetuwe samen met inwoners tijdens wijk- of dorpsprojecten bekeken en opgeknapt. Nu gaan we aan de slag met een nieuw speelbeleid en hebben jouw/uw hulp daar bij nodig.  

Enquête

We nodigen alle kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers en andere betrokken inwoners van 0 tot 100 jaar uit om mee te denken. Vanaf vandaag kunnen inwoners via een enquête aangeven hoe zij gebruik maken en willen maken van de openbare ruimte. Ook bekijken we waar water, groen en de weginrichting helpen (of juist niet) om de buurt prettiger te maken. Op basis hiervan passen we ons beleid aan.
De enquête is makkelijk, anoniem en kost niet veel tijd om in te vullen. Ook kun je jouw idee tekenen op de digitale kaart. 

Vul de enquête in

De antwoorden helpen ons om een plan te maken voor speel- en sportplekken en ommetjes voor het bewegen in de buurt. De enquête staat open tot en met zondag 15 november.  Alvast hartelijk bedankt voor het meedoen!

Tips voor het invullen:

  • Gebruik een goede internetverbinding – anders duurt het laden van de kaart heel lang.
  • Gebruik een recente browser, Google Chrome werkt het beste. Alle andere browsers zijn ook prima, behalve Internet Explorer; die wordt niet meer ondersteund.
  • Gebruik liefst een computer of laptop, maar een redelijk nieuwe smartphone of IPad werkt ook.

Kinderburgemeester Julia en wethouder Dimitri hebben nog een persoonlijke oproep voor alle kinderen van basisscholen in Overbetuwe: