Informatieavond voor ondernemers: Cybercrime voorkomen

Zet dit in mijn agenda

Voorkom dat uw bedrijfswebsite door DDoS-aanvallen offline gaat. Wat moet u doen als cybercriminelen uw data gijzelen en losgeld eisen? Wat is CEO-fraude? Het komt allemaal aan de orde tijdens de informatieavond ‘Cybercrime voorkomen’. Deze is speciaal voor Overbetuwse ondernemers.

Datum
woensdag 09 oktober, 2019 van 18:00 tot 21:00
Locatie
theater De KIK in Elst, Dorpsstraat 39

De inloop is vanaf 18.00 uur, we starten om 18.30 uur.

Graag vooraf aanmelden
De informatieavond ‘Voorkom Cybercrime’ is gratis toegankelijk. Wel graag vooraf aanmelden via e-mail veiligheid@overbetuwe.nl.

60 tot 70% van inbraken digitaal over vijf jaar
De verwachting is dat binnen vier tot vijf jaar ongeveer 60 tot 70% van alle inbraken digitaal is. Phishing e-mails, CEO-fraude, op afstand te bedienen apparaten en DDoS-aanvallen zijn nu al aan de orde van de dag. Daders op afstand zijn moeilijk op te sporen. Digitale bedrijfsprocessen maken bedrijven en organisaties kwetsbaar.

Tips en info over digitale gevaren voor ondernemers
Ondernemers krijgen tips over hoe zich kunnen voorbereiden op cybercriminaliteit. Een ethisch hacker informeert de aanwezigen over de digitale gevaren, de grote gevolgen en over wat ondernemers kunnen doen om de kans op cybercrime te verkleinen. Na afloop van de presentatie is een aantal cyber-securityspecialisten beschikbaar om individuele vragen te beantwoorden en praktische hulp te bieden.

Over de organisatie
De bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de cyber-securityspecialisten van NFIR. De avond is georganiseerd door het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, samen met de gemeente Overbetuwe.