Wij kunnen dat veel beter gemeente Overbetuwe!

Durft gemeente Overbetuwe de uitdaging aan?

Er zijn weleens inwoners die naar de gemeente roepen: wij kunnen dat beter! Dat zijn de momenten dat gemeenteambtenaren zich achter de oren krabben en denken oh ja? En ja, soms blijkt dat inwoners gemeentelijke taken goedkoper, efficiënter of beter kunnen. U kunt bijvoorbeeld denken aan onderwerpen zoals:

• groenstrookonderhoud
  • huiswerkbegeleiding
  • speeltuinonderhoud
  • afval ruimen
  • scootmobiel

Het moeten wel taken zijn waarvoor de gemeente geld heeft. Heeft u ook weleens aan zoiets gedacht? Laat het ons weten! U kunt dan gebruik maken van het zogeheten ‘Right to Challenge’. Dit betekent dat u gemeente Overbetuwe mag uitdagen om de uitvoering van ‘niet-wettelijk-verplichte gemeentelijke taken’ aan u over te dragen met een budget dat daarbij hoort.

Het ‘Right to Challenge’ is nieuw voor gemeente Overbetuwe. Daarom willen wij graag samen met u in de praktijk ontdekken hoe dit werkt. Kunt u het beter dan gemeente Overbetuwe? Dan zien wij uw mooie uitdaging tegemoet en gaan graag met u in gesprek.

Aanmelden kan via dit formulier:  https://www.overbetuwe.nl/Digitaal_loket/Digitaal_aanvragen/Aanmelden_Right_to_Challenge