Wethouder Jan van Baal kondigt vertrek aan

Wethouder Jan van Baal (71) heeft op 30 april tijdens de collegevergadering aangekondigd te vertrekken als wethouder van Overbetuwe.

Wethouder Jan van BaalHij geeft aan het na een lange politieke carrière, waarvan ruim zeven jaar als wethouder van Overbetuwe, tijd te vinden om een stapje terug te doen. Totdat het CDA een vervanger heeft gevonden, blijft hij gewoon zijn taken vervullen.

Het college en de gemeente Overbetuwe respecteren en begrijpen de beslissing van Jan van Baal. We zijn hem zeer erkentelijk voor zijn jarenlange gedreven inzet voor Overbetuwe en haar inwoners. We zijn ervan overtuigd dat hij zich ook na zijn vertrek zal blijven inzetten voor de Overbetuwse samenleving.

Wethouder en raadslid

Jan van Baal was ook in de vorige collegeperiode (2014-2018) wethouder, en van 2010 tot 2011 eveneens. Daarvoor was hij al sinds 1994 raadslid voor het CDA, eerst in de gemeente Valburg en daarna in de gemeente Overbetuwe.

Wanneer Jan van Baal precies afscheid neemt, is nog niet bekend. Zodra er duidelijkheid is over de opvolging, beslist het CDA in samenspraak met Jan van Baal wanneer en hoe de overdracht zal plaatsvinden. Tot die tijd blijft de wethouder zijn huidige portefeuilles en projecten uitvoeren.