Werkzaamheden in centrum Elst

We krijgen veel positieve reacties van bezoekers, inwoners én ondernemers op de nieuwe inrichting en uitstraling van het Elster centrum. Ook weten we dat weggebruikers last van elkaar hebben, vooral op de Dorpsstraat tussen de Grote Molenstraat en de toegang naar het Land van Tap. Daarom gaan we op dat stuk de parkeerplaatsen wijzigen van recht naar schuin parkeren. Daarnaast maken we een nieuwe doorgang voor voetgangers tussen het St. Werenfriedplein naar het Europaplein.

Deel van de parkeervakken aanpassen

Weggebruikers hebben op het stuk weg tussen de Grote Molenstraat en de toegang naar het Land van Tap vooral last van elkaar doordat daar:

  • veel vraag naar parkeren is;
  • veel parkeerwisselingen zijn;
  • veel verkeer is op de piekmomenten;
  • regelmatig automobilisten tegen de rijrichting inrijden.

Daarom wijzigen we op deze plek de parkeerplaatsen van recht naar schuin parkeren. Door de parkeervakken schuin te maken, rijden mensen niet zo snel tegen het verkeer in. Ook kunnen ze op deze manier sneller in- en uitrijden.

impressie van de nieuwe doorgang tussen St. Werenfriedplein en Europaplein in ElstNieuwe doorgang

Tussen het St. Werenfriedplein en het Europaplein komt een nieuwe doorgang voor voetgangers. Op deze manier zijn deze twee pleinen beter met elkaar verbonden en dus ook beter bereikbaar.

Winkels en horeca blijven bereikbaar

Aannemer Gebra Infra start op maandag 19 februari met het aanpassen van de parkeervakken. Zij voeren het werk in delen uit. Zo blijven winkels en horeca bereikbaar. En beperken we de overlast zoveel mogelijk. De werkzaamheden aan de nieuwe doorgang zijn al begonnen. Gebra gaat hier vanaf woensdag 14 februari verder mee. Half/eind maart ronden ze beide werkzaamheden af.