Wederom record aantal passagiers voor pontjes Uit®waarde

Het record aantal overzettingen van vorig jaar is dit jaar verbroken. Het mooie voorseizoen en de uitbreiding in vaardagen hebben hier aan bijgedragen. Wederom is een record aantal overzettingen gerealiseerd.

De 10 recreatieve fiets- en voetveren in het Rivierengebied hebben in 2017 maar liefst  132.191 passagiers overgezet (2016:114.596). Het mooie weer in mei en juni en een aantal bijzondere evenementen zoals bijvoorbeeld ‘Theater Over en Weer’ hebben een matige zomer ruimschoots gecompenseerd.

Tijdens de jaarlijkse afsluiting van het verenseizoen, de zogenaamde vrijwilligersdag, zijn de aantallen passagiers van de fiets- en voetveren van Uit®waarde bekend gemaakt.

De fiets- en voetveren over de Waal: Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben 53.180 passagiers overgezet. Dit jaar heeft de pont die vaart van Beuningen naar Slijk-Ewijk de meeste passagiers overgezet (totaal: 19.529).

De Maaspontjes, dat zijn de fiets- en voetveren Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik en Pontje Ham, hebben samen 38.083 mensen vervoerd. Opmerkelijk is dat het Pontje Ham ruim 1.200 passagiers meer heeft overgezet, dan vorig jaar. Het pontje maakt voor het eerst onderdeel uit van het wandelkeuzenetwerk.  

De pontjes Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer, beide varend over de Neder-Rijn zetten samen dit jaar 24.523 passagiers over. De Liniepont (de Lek) heeft 8.621 personen overgezet. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft o.a. te maken met de nieuw uitgezette NS-wandeling tussen Houten en Culemborg, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het veertje Heukelum-Galgenwaard (de Linge) zette 7.784 passagiers over. Dit is iets minder dan voorgaande jaren maar dat heeft te maken met een korter vaarseizoen dan de voorgaande jaren.

Begin mei 2018 gaan de pontjes weer in de vaart. De exacte vaarschema’s zullen te zijner tijd op www.uiterwaarde.nl en anderszins bekend worden gemaakt.