Karin Smeenk Overbetuwse Vrijwilliger van het jaar

Tijdens de nieuwjaarsontmoeting voor inwoners van Overbetuwe is Karin Smeenk uit Driel uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2019. Zij kreeg het Toonbeeld, de bijbehorende award, uitgereikt door burgemeester Hoytink-Roubos.

Karin Smeenk Overbetuwse vrijwilliger van het jaarAanpakker
Karin Smeenk is sinds haar jeugd actief voor diverse organisaties en verenigingen in Driel, waaronder RKSV Driel, de dorpsvereniging, het Kersenfeest, de kerk en muziekvereniging Concordia.

Ze bekleedt diverse bestuursfuncties waaronder die van secretaris van muziekvereniging Concordia. Mevrouw Smeenk wordt gezien als een aanpakker, iemand die niet stil zit en al haar vrije uren besteedt aan het vrijwilligerswerk.

Het Toonbeeld
Met de jaarlijkse toekenning van de vrijwilligersprijs ‘Het Toonbeeld’ bedankt de gemeente Overbetuwe niet alleen de winnaar maar alle vrijwilligers in Overbetuwe voor hun inzet.

‘Het Toonbeeld’ bestaat uit een award en een oorkonde, en is vernoemd naar Toon Driessen uit Heteren, een vrijwilliger in hart en nieren. Deze vrijwilligersprijs wordt sinds 1992 uitgereikt, eerst in de gemeente Heteren en sinds 2001 in de gemeente Overbetuwe aan de vrijwilliger van het jaar.

Foto Suzan