Vier inwoners van Overbetuwe besmet met coronavirus

Bij vier inwoners van Overbetuwe is officieel een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De GGD Gelderland-Midden heeft dat zaterdag 14 maart bevestigd.

Het zijn de eerste officieel vastgestelde besmettingen in Overbetuwe. De GGD brengt in kaart met wie de besmette mensen contact hebben gehad. Deze groep wordt door de GGD benaderd. Sinds de nieuwe richtlijnen rondom het coronavirus zijn ingegaan, doet de GGD geen bron-onderzoek meer. De GGD maakt ook niet meer bekend waar de inwoners wonen en wat hun achtergrond is.  

Volg de richtlijnen

Burgemeester Hoytink-Roubos wenst de betrokkenen en hun familie veel sterkte en beterschap. ‘Ik leef zeer mee met deze mensen en hun familie, en hoop dat ze snel weer opknappen. Deze vastgestelde besmettingen tonen des te meer aan hoe belangrijk het is dat we allemaal de richtlijnen volgen die de overheid afgelopen donderdag heeft aangekondigd. Als we die volgen, houden we de kans op besmetting zo klein mogelijk. Zo zorgen we ervoor dat de zorginstellingen in Nederland de patiënten de zorg kan blijven bieden die nodig is.‘

Om het risico op verdere verspreiding van  het virus zo klein mogelijk te houden, zijn dit de belangrijkste aanbevelingen:

  • Werk thuis als het kan
  • Vermijd grote groepen
  • Bij klachten: blijf thuis en beperk sociale contacten

Kijk voor uitgebreide informatie, tips en adviezen over het coronavirus op www.rijksoverheid.nl/corona

Kijk hier voor tips over uw eigen gezondheid

Coronavirus Wat moet je doen