Verhoging energietoeslag in gemeente Overbetuwe

De energietoeslag wordt eenmalig verhoogd met € 500,-. Dit heeft het Rijk onlangs besloten. Met het al eerder uitgekeerde bedrag van € 800,- komt de totale eenmalige energietoeslag nu uit op een bedrag van € 1300,-. Inwoners met een laag inkomen kunnen met dit extra geld (een deel van) de energiekosten betalen. Door de stijging van deze kosten is het voor steeds meer inwoners moeilijker om de energierekening te betalen.

Om in aanmerking te komen voor de eenmalige energietoeslag van in totaal € 1300,- moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u:

• 21 jaar of ouder zijn;
  • in de gemeente Overbetuwe wonen;
  • een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning hebben;
  • een eigen energiecontract op naam hebben;
  • een laag inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm.

Jongeren onder de 21 jaar, dak- en thuislozen en mensen die in een inrichting wonen kunnen de eenmalige energietoeslag niet ontvangen.

Studenten

De gemeente Overbetuwe heeft het beleid voor studenten inmiddels aangepast. Zij konden tot nu toe de eenmalige energietoeslag niet ontvangen. Maar met de wijziging kunnen studenten met een eigen energierekening op naam en die voldoen aan bovengenoemde voorwaarden vanaf nu ook de eenmalige energietoeslag aanvragen.

Automatische nabetaling

Als u al eerder het bedrag van € 800,- van de gemeente heeft ontvangen, hoeft u niets te doen. U krijgt de nabetaling van € 500,- automatisch op uw rekening gestort, uiterlijk 1 oktober 2022.
Als u onlangs een aanvraag heeft gedaan, maar nog geen bericht heeft ontvangen, dan wordt, na beoordeling, direct eenmalig € 1300,- uitgekeerd.

De eenmalige energietoeslag aanvragen

Heeft u de energietoeslag nog niet ontvangen maar voldoet u wel aan de voorwaarden? Dan kunt u de eenmalige energietoeslag van € 1.300,- tot en met 31 december 2022 alsnog aanvragen. Hier vindt u alle informatie. Uw aanvraag behandelen we zo snel mogelijk en uiterlijk binnen acht weken.