Subsidie voor aanschaf duurzame terraskussens

Horeca en (sport)verenigingen kunnen vanaf 3 oktober bij de gemeente een subsidie aanvragen voor de aanschaf van duurzame terraskussens.

Bij verwarmde terraskussens wordt flink wat energie bespaard, doordat er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht. De elektrische terraskussens geven alleen verwarming als er iemand op zit. De kussens zijn om die redenen een stuk energievriendelijker dan (gas)heaters om het terrasseizoen te verlengen.

Subsidie aanvragen

Horecagelegenheden en (sport)verenigingen met terras kunnen een subsidie krijgen van maximaal de helft van de aanschafkosten van de terraskussens. Per aanvrager geldt een maximaal bedrag van € 1.250,-. In totaal is er een bedrag van € 15.000 beschikbaar voor de subsidies. U kunt de subsidie vanaf 3 oktober online aanvragen. Dit kan tot  1 juli 2023. Binnen 4 weken beslissen we over uw aanvraag.

Investeringen in duurzaamheid stimuleren

De gemeente wil met de subsidie horeca en (sport)verenigingen stimuleren om duurzaam te investeren. In gesprekken met de gemeente gaf de horecabranche aan dat graag te willen. Alleen ontbreekt daarvoor vaak het geld, zeker na de coronacrisis.