Samenwerking Lingewaard en Overbetuwe voor goede online dienstverlening

Onze inwoners willen goed en snel geholpen worden, een aanvraag doen of een antwoord vinden op hun vragen. Dit kan aan de balie, via de telefoon of op de website. Inwoners regelen echter steeds meer online.

Wij moeten er als gemeente dus voor zorgen dat deze online dienstverlening met de tijd meegaat, dat onze netwerken stabiel zijn én dat de laatste kennis op het gebied van ICT in huis is. Daar profiteren onze medewerkers trouwens ook van.

De colleges van de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe hebben besloten om hierbij te gaan samenwerken. Dit doen we zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren en kosten kunnen verminderen. Ook ontstaat er een team dat voldoende kennis en expertise heeft om goed in te spelen op de snelle ontwikkelingen.

Loco-burgemeester Witjes (Lingewaard) en wethouder Faber-de Lange (Overbetuwe) geven aan: “We zijn blij met deze stap. De samenwerking gaan we aan omdat het echt meerwaarde heeft voor beide gemeenten. Dit past bij de samenwerking waar beide gemeenteraden eerder ook al ruimte voor hebben gegeven. En daar zijn we als buurgemeenten trots op!”

teamfoto Overbetuwe en Lingewaard ICT