Raad Overbetuwe vergadert na 2 oktober op locatie

De gemeenteraad van Overbetuwe vergadert dinsdag 2 oktober voor het laatst in de huidige raadszaal in het gemeentehuis.

Het gemeentehuis wordt de komende tijd verbouwd, en daarom is de raadszaal niet meer beschikbaar.
Tijdens de verbouwing worden alle vergaderingen van de gemeenteraad daarom op andere locaties in Overbetuwe gehouden. De politieke avonden met raadsvergadering worden gehouden in Het Westeraam, school voor vmbo in Elst, en de andere politieke avonden vinden wisselend plaats in de Schakel in Oosterhout, de Oldenburg in Driel en de Bongerd in Heteren.
De huidige raadszaal is al sinds 17 oktober 1936 in gebruik als raadszaal, eerst van de gemeente Elst, en sinds 2001 van de gemeente Overbetuwe. Ook zijn er in de loop van de decennia vele duizenden huwelijken gesloten.
Na de verbouwing krijgt de huidige raadszaal een andere functie. In het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis wordt een nieuwe, grotere multifunctionele vergaderruimte gebouwd waarin ook de gemeenteraad gaat vergaderen. Niet vreemd, als je je realiseert dat de raadszaal destijds ruimte moest bieden aan een gemeenteraad met slechts een derde van het aantal raadsleden van nu. Ook de huwelijken kunnen straks in die nieuwe zaal voltrokken worden.
Op www.raadoverbetuwe.nl/raadoplocatie staat een volledig overzicht van alle vergaderingen van de gemeenteraad op locatie.