Overbetuwe betaalt energietoeslag vanaf eind april

De gemeente Overbetuwe gaat in april een eenmalige energietoeslag van € 800 betalen aan inwoners met een uitkering of een laag inkomen. Per huishouden wordt de toeslag eenmalig uitbetaald. Een laag inkomen heeft u als u 120 procent van het sociaal minimum of minder verdient.

Automatisch uitbetaald

Aan een aantal inwoners met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn, is de eenmalige energietoeslag in april al automatisch uitbetaald.

Mensen met meedoenregeling krijgen ook automatisch de toeslag uitbetaald

Mensen met een Meedoenregeling krijgen ook automatisch de toeslag uitbetaald. Het bedrag is nog niet overgemaakt en daar wordt hard aan gewerkt. Mensen met een Meedoenregeling hoeven geen aanvraag in te vullen.

Vanaf 3 mei kunnen inwoners met een laag inkomen een aanvraag indienen voor de eenmalige energietoeslag. Aanvragen is mogelijk tot en met 30 december 2022. Per adres stelt de gemeente voor de inwoners € 800 beschikbaar als tegemoetkoming voor de gestegen energieprijzen.

Energietoeslag