Op pad in Gelderland? Kijk eerst even hoe druk het is!

Veel Nederlanders besteden deze zomerperiode hun vrije tijd in eigen land. Daarom is de kans groot dat het op verschillende plekken in de regio druk gaat worden. Wilt u op pad naar een toeristische bestemming in Gelderland? Kijk dan vooraf op de Monitor Bezoekersdrukte.

Bekijk de monitor Bezoekersdrukte

De monitor Bezoekersdrukte toont aan de hand van een kaart waar de drukke en rustige plekken zich in Gelderland op dit moment bevinden. De kaart bevat verschillende locaties waar dagrecreatie plaatsvindt. U kunt dus goed zien op de kaart op welke plekken de 1,5 metermaatregel goed is te waarborgen.  De drukte op de diverse locaties wordt continu bijgehouden door de locaties zelf. 

Onder meer recreatieplassen,  musea, winkelgebieden, natuurgebieden, speeltuinen en dierenparken staan op de Monitor Bezoekersdrukte. Ook diverse Overbetuwse locaties staan erop. 
Zo weet u dus of u veilig naar een locatie kunt, of dat u beter ergens anders naartoe kunt gaan. Het mooie is dat de kaart ook gelijk leuke alternatieven geeft wanneer een locatie te druk is. Zo komt u dus misschien wel op plekken waar u in eerste instantie niet aan had gedacht. Check dus deze monitor voordat u op pad gaat!