Ontwikkelingen in afval

Aanpassing in de milieustraten.

Vorderingen aanpassing milieustraten

In juli is de route aangepast op de milieustraat in Elst. U rijdt nu over het verhoogde gedeelte (plateau), zodat u uw afval gemakkelijker in de containers kunt gooien. Deze routeaanpassing was nodig om ruimte te maken voor de bouw van het 2e gedeelte van het plateau.

In de 2e helft van september zal het plateau klaar zijn en moet u een keuze maken uit 2 routes: 1 route voor gratis afval en 1 route voor betaald afval. Als u regelmatig op de milieustraten komt, begin dan nu al met het scheiden van gratis en betaald afval. Op onze website vindt u de tarieven.

Eind september/begin oktober zal het klein chemisch afval depot (KCA-depot) verplaatst worden naar het plateau. Dan hebben we alle voorzieningen bij elkaar.

In november verwachten we te kunnen starten met afvalpassen voor de milieustraten in Andelst en Elst. De ingang van de milieustraat in Elst komt dan aan de Grote Molenstraat en de uitgang blijft aan De Korte Helster. Bij de start van afvalpassen wordt het groenafval gratis. Dan kunnen we niet-inwoners en bedrijfsafval voldoende weren.

Kinderen en dieren horen niet op de milieustraat

Neemt u kinderen en dieren mee naar de milieustraat, laat ze dan in de auto blijven. Een ongeluk is snel gebeurd! Een kindervoetje kan zomaar tussen een container en het plateau bekneld raken of ze worden aangereden door een andere bezoeker. De medewerkers spreken ouders aan, maar ze zien bij drukte ook niet alles. Het bord aan het begin van de milieustraten geeft aan, dat het uw eigen verantwoordelijkheid is als er iets gebeurt. Laten we dit samen voorkomen.

De herfst komt er weer aan

De bladeren gaan binnenkort weer vallen. U was gewend dat wij bladcontainers door de hele gemeente op plaatsen zetten met veel gemeentelijke bomen. Dit jaar doen wij dat anders. We plannen routes in om op die plaatsen regelmatig blad bij elkaar te blazen en op te knijpen en dan weg te brengen naar de afvalverwerker. Mocht er op bepaalde plaatsen te veel blad liggen, dan kunt u dit altijd (digitaal) melden en plannen wij extra medewerkers in om het op te ruimen.

Vorig jaar werd er te veel misbruik gemaakt van de bladcontainers. Er lagen vuilniszakken, bomen, takken en zelfs plastic in.

Snoeiafval op laten halen

Evenals vorig jaar kunt u weer snoeiafval gratis laten ophalen. Kijkt u voor de data in de bijlage van de afvalwijzer of op onze website. U kunt zich digitaal aanmelden op onze website.