Ontmoeten in de bieb

Sinds april is er elke donderdag van 10 tot 12 uur een ontmoetingsplek in de bibliotheek in Elst.

Sociaal ontmoeten in de bieb in Elst

John Baaijens (Wijkplatform en Kernteam) is er vaak de vraagbaak. “We mogen het geen spreekuur noemen, maar gewoon een manier om in de wijk actief te zijn.” Hier zijn een paar voorbeelden van hoe hij mensen verder helpt.

"John, dit is Sandra. Ik zag op Facebook, dat ze vrijwilligerswerk wilde doen voor mensen met een beperking." John is met Sandra in gesprek gegaan en heeft haar in contact gebracht met een andere bezoekster in een rolstoel. Daar gaat ze nu af en toe mee wandelen. Een andere hulpvraag kwam van een mevrouw met evenwichtsproblemen die wel af en toe naar de winkels wil, maar niet alleen naar buiten mag. “Ook haar heb ik gekoppeld aan Sandra. Die was erg blij met deze twee mensen.”

Zorgverzekering
"John, ik had je eerder gevraagd of ik in aanmerking kom voor de collectieve verzekering van Menzis via de gemeente.” – “Ja dat klopt. Ik hoorde dat dat nu via www.gezondverzekerd.nl gaat.” – “Ja, maar ik kan niet met de computer overweg.” Via een computer in de bieb heeft John de aanvraag voor deze mevrouw gedaan. Ze is elke maand €32 goedkoper uit én kan de eigen bijdrage van huishoudelijke hulp tot maximaal €400 terugvragen via Menzis.

Taalles
“Een jongeman, die in de bieb op zoek was naar een boek, hoorde me met iemand praten over een taalmaatje. Hij sprak me later aan en vertelde, dat hij met zijn buitenlandse partner naar Elst verhuist. Hij wilde weten waar zijn partner zo snel mogelijk de Nederlandse taal kan leren. Ik heb een paar mogelijkheden genoemd en hem natuurlijk gewezen op www.overbetuwevoorelkaar.nl.”

Het zal duidelijk zijn dat John en een paar bezoekers heel tevreden naar huis zijn gegaan.