Ontdek de e-bike en de elektrische deelauto in Overbetuwe

Gratis een elektrische deelfiets uitproberen, of voor een beperkt bedrag een elektrische deelauto huren? In de wijken Westeraam en Eshof in Elst kan dat sinds zaterdag 13 april. Die dag gaf Dimitri Horsthuis-Tangelder, wethouder Duurzaamheid, het startsein van de campagne ‘Ontdek de e-bike en e-deelauto’.

De gemeente Overbetuwe gaat voor méér schone kilometers in onze dagelijkse verplaatsingen. De gemeente start daarom de campagne ‘Ontdek e-bike en e-deelauto’, die loopt tot eind september. Met deze campagne wil de gemeente meer mensen kennis laten maken met een e-bike en elektrische deelauto. Want fietsen is gezond en leuk én houdt Elst en omstreken beter bereikbaar. Een elektrische deelauto kan voor veel gezinnen een mooi alternatief zijn voor de tweede auto.

Diverse enthousiaste bewoners van de wijken Westeraam en Eshof in Elst hebben met de gemeente gesproken over gezonde en duurzame maatregelen voor hun wijk. De snelfietsroute RijnWaalpad ligt dicht bij deze wijken. Ook is de parkeerdruk in deze wijken groot, want veel gezinnen hebben twee auto’s. Daarom begint de gemeente nu met een pilot in deze wijken. Als blijkt dat de campagne een succes is, gaat de gemeente deze wellicht ook in andere wijken en dorpen organiseren.

Elektrische deelfiets

Tot eind september kunnen inwoners een e-bike uitproberen.deelfietsen
•    Een e-bike lenen is gratis.
•    Er zijn 4 elektrische deelfietsen beschikbaar. Het gaat om sportieve damesfietsen, waarvan de accu ook eenvoudig thuis op te laden is.
•    De leenperiode is maximaal 1 week. Tijd genoeg dus om te proberen of het bevalt om bijvoorbeeld met de fiets naar het werk te gaan.
•    Lenen van de e-bike is inclusief pechservice onderweg.
•    De e-bikes staan bij de Jumbo supermarkt in Westeraam.
•    De e-bike is te reserveren via www.deelfietsoverbetuwe.nl.

Elektrische deelauto

Tot eind september kunnen inwoners ook voor een beperkt bedrag een elektrische deelauto huren.deelautos
•    Er zijn 2 e-auto’s beschikbaar: 2 Kia’s e-niro.
•    De leenperiode is maximaal 1 dag.
•    De huurkosten bedragen 36 euro per dag (incl. 150 kilometer. Boven de 150 kilometer bedragen de kosten 0,15 euro per kilometer)
•    De e-auto’s staan bij de Jumbo supermarkt in Westeraam.
•    De elektrische deelauto is te reserveren via www.deelautooverbetuwe.nl.

Locatie: Jumbo supermarkt, Basilica 19, 6661 TT Elst

De campagne wordt mogelijk gemaakt door Slim & Schoon Onderweg (www.slimschoononderweg.nl). In Slim & Schoon Onderweg werken 18 gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen nauw samen met provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het bedrijfsleven (VNO-NCW, werkgevers) en vervoerders.