Ontdek de Overbetuwse openbare kunstwerken tijdens een fietstocht

Donderdag 4 juli werd de Overbetuwse Kunstfietsroute feestelijk geopend. Kinderburgemeester Salma overhandigde de eerste brochure aan oud-burgemeester van Overbetuwe Elisabeth Tuijnman. Daarna stapte wethouder Dimitri Horsthuis - Tangelder samen met directeur van Park Lingezegen en Salma op de fiets om de route officieel te openen.

Kinderburgemeester Salma opent de kunstfietsrouteMet de Kunstfietsroute wil de gemeente Overbetuwe inwoners op een laagdrempelige manier laten genieten van kunst. Er is een westelijke en oostelijke route, die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De fietsroute is geheel bewegwijzerd door de zogenaamde fietsknooppunten. Niet alle kunstwerken liggen direct op de route. In de brochure staat daarom af en toe ‘omfiets-kunst’. U kunt zelf beslissen of u een klein stukje wilt omfietsen om nog een of enkele kunstwerken extra te bekijken.

De brochures zijn te vinden bij de receptie van het gemeentehuis, Landerij de Park (startpunt oostelijke route), Watergoed (startpunt westelijke route), de bibliotheek in Elst, Heteren en Zetten en bistro & wijnbar Bonte Veren.

Of kijk op de pagina van de Kunstfietsroute.

Elisabeth Tuijnman bij de opening van de kunstfietsroute