Ondernemen in Overbetuwe

Hoe MKB-vriendelijk is de gemeente Overbetuwe? Onderzoeksbureau Lexnova deed afgelopen maanden weer onderzoek naar hoe MKB-vriendelijk gemeenten zijn. De ranglijst is nog niet bekend, maar de eerste resultaten zijn al wel binnen. Deze delen we graag met u. Ook leest u wat we gaan doen om ondernemen hier nóg aantrekkelijker te maken.

Hoe MKB-vriendelijk is de gemeente Overbetuwe?

Gemiddeld scoren we een 7,3. Daar zijn we blij mee, want de gemiddelde score van alle Nederlandse gemeenten was een 6,3. Toch willen ons vooral richten op onze eigen resultaten. We willen ten slotte MKB-vriendelijk zijn om ondernemers in de gemeente zo goed mogelijk te ondersteunen.

Alle cijfers zijn boven de 6,7. Dit betekent dat de bevraagde ondernemers uit de gemeente Overbetuwe ons op alle vlakken een dikke voldoende geven. Zowel op digitale (7,7) en telefonische bereikbaarheid (7,4) scoren we erg goed. Accountmanager Fabian Miceli: “Dit komt doordat medewerkers graag met ondernemers meedenken en dus snel reageren. Door breed te denken en flexibel te zijn, blijken er vaak meer mogelijkheden te zijn dan gedacht.”

Accountmanager is aanspreekpunt voor bedrijven

Natuurlijk zijn er ook dingen die we kunnen verbeteren. Uit het onderzoek blijkt dat 60% van de bevraagden niet weet dat de gemeente een accountmanager heeft. Daar gaan we uiteraard aan werken. Misschien is ‘accountmanager’ ook niet de juiste benaming. Fabian: “Ik doe mijn best om ondernemers, gemeente en instellingen binnen de gemeente te verbinden om te kijken of zij elkaar kunnen versterken. Zo werken we samen aan een succesvol ondernemersklimaat in Overbetuwe”. Peter Hooiveld, bestuurslid van Ondernemers Contact Overbetuwe en Centrum Management Elst, werkt graag samen met Fabian: “Hij is het type dat zaken adequaat en vlot oppakt voor Overbetuwse ondernemers”.

Lokaal inkopen

Als gemeente hebben we dus concrete rol in het verbinden van ondernemers. We willen nog meer lokale ondernemers betrekken bij onze inkoop. De verbouwing van het gemeentehuis wordt vooral door lokale ondernemingen gedaan. Ook andere inkoop vindt steeds vaker lokaal plaats. Een tip hiervoor is om ‘Overbetuwe’ op uw website te vermelden. Zo bent u als ondernemer gemakkelijk vindbaar voor ambtenaren die iets met Overbetuwse ondernemers willen regelen.

Aandachtspunten

Daarnaast kijken we waar ondernemers kunnen profiteren van regionale samenwerkingen en willen we onze dienstverlening beter aanpassen aan ondernemers. Ook de kwaliteit en veiligheid van bedrijventerreinen, verbeteren van het winkelklimaat en het ondersteunen van de bedrijfsvoering in het buitengebied zijn punten waar de gemeente de komende jaren op gaat inzetten.

Hulp bij het starten van uw onderneming

Wilt u graag een onderneming starten of bent u net gestart binnen onze gemeente? Wilt u graag hulp bij het verbeteren of vastleggen van uw plan? Op 2 april 2019 starten we met de Ondernemersschool Overbetuwe. Hierin wordt u in tien weken tijd klaargestoomd om uw ondernemingsplan te maken of te verbeteren.

Tips, vragen of hulp nodig? Neem contact op

Hebt u suggesties voor ons of kunnen we u ergens mee op weg helpen? Neem dan contact op met Fabian Miceli. Dit kan via telefoon 0481  362 221, per email bedrijvenloket@overbetuwe.nl en natuurlijk via LinkedIn.