Nieuwe deelauto in Elst

Greenwheels heeft deze maand in samenwerking met de gemeente Overbetuwe een deelauto geplaatst in Elst. Vlakbij station Elst, aan de Horizon in Westeraam, is daarvoor een gereserveerde parkeerplaats ingericht. Met de inzet van de deelauto reageren Greenwheels en de gemeente op de wens van bewoners om over een deelauto te kunnen beschikken. Op de website van Greenwheels, greenwheels.nl, vindt u meer informatie over tarieven en reserveringsmogelijkheden.

 De gemeente Overbetuwe ziet veel voordelen in autodelen en wil deelautogebruik graag stimuleren. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder (Duurzaamheid): ‘Daarmee wordt het voor inwoners makkelijker om duurzamer van A naar B te reizen. De komst van een Greenwheels-auto in Overbetuwe is de volgende stap binnen nieuwe mobiliteit. De andere dorpen zijn daarmee vanaf het station in Elst goed te bereiken.’

Op veel plekken in Nederland wordt al succesvol gebruik gemaakt van deelauto's. Ook in Overbetuwe zijn al verschillende mogelijkheden. Zo bieden diverse particulieren binnen de gemeente hun auto aan op deelautoplatforms. Deze Greenwheels-auto is een mooie aanvulling. 
Meer informatie over autodelen is te vinden op de pagina over 'Duurzaam vervoer'