Met koningin Máxima in gesprek over Méér Muziek in de Klas

Koningin Máxima was woensdag 17 juni een van de gasten bij een online bijeenkomst over muziekonderwijs in Gelderland. Zij ging in gesprek met betrokkenen over muziekonderwijs en de diverse initiatieven die er in Gelderland lopen om muziekonderwijs beter te verankeren in het basisonderwijs.


Koningin Maxima is erevoorzitter van Meer Muziek in de Klas, het landelijke initiatief dat meer kinderen op de basisschool met muziekonderwijs in aanraking wil brengen. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder kreeg tijdens de online bijeenkomst de gelegenheid aan de koningin toe te lichten wat er in Overbetuwe allemaal gebeurt op dit gebied. 

‘Onderwijs, muziekscholen en -verenigingen, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de gemeente Overbetuwe werken samen aan de versterking van muziekeducatie op basisscholen’, aldus de wethouder. ‘Komend schooljaar starten twee vakdocenten muziek. Eén muziekdocent gaat aan de slag met de basisvaardigheden van muziek. De andere docent verbindt op een eigentijdse manier maatschappelijke thema’s aan muziekonderwijs.’  Vanwege de corona-maatregelen kon de koningin niet persoonlijk aanwezig zijn, maar wethouder Horsthuis-Tangelder nodigde haar alvast uit om volgend voorjaar aanwezig te zijn bij de ondertekening van het regionale muziekakkoord van Overbetuwe, samen met Arnhem, Rheden, Lingewaard en Renkum. 

Online bijeenkomst terug kijken


 

Meer informatie

Lees meer op de website van Meer Muziek in de Klas, of Cultuur Oost