Kunstwerk Strandpark Slijk-Ewijk

Beslis mee tijdens de kunstcafés op donderdag 1 februari en 8 maart.

Gemeente Overbetuwe wil met haar actieve cultuurbeleid alle inwoners bereiken en betrekken. Om het jaar wordt één van de kernen van Overbetuwe verrijkt met een kunstwerk in de openbare ruimte. Dit jaar in de omgeving van strandpark Slijk-Ewijk. U kunt mee beslissen welk kunstwerk er geplaatst wordt.

Hoe komt dit kunstwerk tot stand?

De Kunst Advies Commissie (KAC) van de gemeente Overbetuwe en vertegenwoordigers vanuit de dorpsraad Slijk-Ewijk hebben drie kunstenaars geselecteerd uit de ruim 50 aanmeldingen. Deze drie kunstenaars maken een schetsontwerp voor het kunstwerk.

De drie geselecteerde kunstenaars zijn: Rob Voerman, Rob Sweere en Maria Roosen.

Donderdag 1 februari: Kunstenaars ontmoeten

Op donderdag 1 februari organiseert Art Overbetuwe vanaf 19.00 uur een Kunstcafé in Watergoed Valburg. Iedereen is welkom om de kunstenaars en de kunstadviescommissie te ontmoeten. De kunstenaars vertellen u meer over hun visie en oeuvre. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Donderdag 8 maart: Presentatie schetsontwerpen

Op donderdag 8 maart presenteren de kunstenaars vanaf 19.00 uur hun schetsontwerp voor het kunstwerk bij Watergoed Valburg. U bent van harte welkom om bij deze presentaties aanwezig te zijn.

Stemmen

Na afloop van de presentaties van de schetsontwerpen kunt u stemmen op uw favoriete schetsontwerp. Dat kan 8 maart ter plekke tijdens de bijeenkomst of thuis via de website van de gemeente. De kunstenaar met het ontwerp dat de meeste stemmen krijgt, gaat het ontwerp uitwerken tot een definitief ontwerp. De oplevering van het kunstwerk staat voor medio 2019 gepland.

Aanmelden

Watergoed en de organisatoren van beide Kunstcafés stellen het op prijs wanneer u doorgeeft op welke avond(en) u aanwezig bent en met hoeveel personen. Dit i.v.m. het te plaatsen aantal stoelen, de inrichting van de zaal en de hoeveelheid koffie/thee die gezet wordt.

Aanmelden doet u eenvoudig via: www.formdesk.nl/gemeenteoverbetuwe/kunstcafe