Kunstveiling gemeente Overbetuwe

De kunst is de afgelopen decennia aangekocht of verkregen door de gemeente en nu weer beschikbaar gesteld aan de samenleving.

Vorig jaar heeft gemeente Overbetuwe besloten om een deel van de kunstcollectie af te stoten. Het betreft hier een mooi deel van de collectie met werken van veelal regionale kunstenaars zoals Ad Gerritsen, Bep van Kuppenvelt, Rein Dool, Fon Klement, Klaas Gubbels.

Het gaat om ongeveer 200 kunstwerken, die de komende tijd worden aangeboden. De werken worden niet in één keer aangeboden, maar in door de galeriehouder samengestelde delen. Deze bevatten een gevarieerd aanbod in soorten werk en cataloguswaarden. Hiervoor is gekozen, omdat door de uitgebreide periode het onderwerp hopelijk gaat leven in de gemeente.

De veiling vindt u op www.schilderijen-veiling.nl en start op 1 juni a.s.

We willen graag zeker weten dat alle regionale kunstenaars (of hun familie) weten dat zij hun kunstwerk terug kunnen krijgen als ze niet willen dat deze geveild wordt.

Staat uw stuk er bij en wilt u dit graag terug? Neem dan contact op met Ilse Aarsman via i.aarsman@overbetuwe.nl of Denise Huntjens via d.huntjens@overbetuwe.nl.

Vragen en antwoorden

Waar kan ik de collectie zien?

De kunstwerken worden in delen aangeboden op de veilingsite www.schilderijen-veiling.nl. Een volledig overzicht van de collectie vindt u op www.aaartnl.nl/kunstenaars/gemeente-overbetuwe.

Wanneer start de veiling?

Vrijdag 1 juni 2018. We beginnen met 10 werken uit de collectie en dagelijks komen er nieuwe werken bij.

Hoe kan ik bieden?

Om mee te kunnen bieden moet u een account aanmaken. Hier kunt u aanvinken of u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe veilingen. Als u dit aanvinkt krijgt u een e-mail met daarin welke werken zijn toegevoegd en welke werken er binnenkort worden opgenomen.

Hoe zit het met betaling, levering, afhalen etc.?

Alle voorwaarden vindt u op: https://www.aaartnl.nl/algemene-voorwaarden.

Vragen?

Op dinsdag t/m donderdag kunt u contact opnemen met Ilse Aarsman. Tel. 14 0481.