Koninklijke onderscheidingen voor 12 inwoners van Overbetuwe

Ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander zijn 11 inwoners van de gemeente Overbetuwe benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eén inwoner werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos reikte aan 11 van hen de Koninklijke Onderscheiding uit. Door de coronamaatregelen was de uitreiking dit jaar in aangepaste vorm op het gemeentehuis.

Eén onderscheiding wordt op een later moment uitgereikt.

Overzicht gedecoreerden 2021

Maria Berends-Derksen

Mevrouw Maria Berends-Derksen (62) uit Elst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet als pleegouder voor baby's in crisissituaties, sinds 1999.

Mevrouw Berends-Derksen

Henk Bolt

De heer Henk Bolt (65) uit Driel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet als coördinator, aanjager en ondersteuner voor initiatieven voortkomend uit het Coöperatief Stimuleringsfonds van Rabobank West Betuwe.

De heer Bolt

Gerrit Boudewijn

De heer Gerrit Boudewijn (63) uit Heteren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet als:

• vrijwillig geluidstechnicus voor diverse muziek- en koorgezelschappen;
  • vrijwilligersfuncties binnen de bridgesport;
  • vrijwilligersfuncties basisonderwijs;
  • bloeddonor;
  • lid ondernemingsraad Tennet;
  • vrijwilligersfuncties binnen de Nederlandse Ligfietsvereniging.

De heer Boudewijn

Gerard van Drempt

De heer Gerard van Drempt (71) uit Elst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet als:

• lid vrijwillige brandweer bij brandweerpost Heteren;
  • bestuurslid bij Stichting Overbetuwe – Boleszkowice;
  • vrijwilliger bij Vloedschuurgemeente Heteren.

De heer van Drempt

Jan Jansen

De heer Jan Jansen (58) uit Hemmen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet als:

• vrijwilliger bij Ijsclub Hemmen;
  • bestuurslid bij Dorpsvereniging Hemmen;
  • vrijwilliger bij Brandweerpost Hemmen (niet zijnde vrijwillige brandweer).

De heer Janssen

Riky Janssen-Peters

Mevrouw Riky Janssen-Peters (70) uit Driel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet als vrijwilliger bij RK parochie Maria Geboortekerk Driel.

Mevrouw Janssen - Peters

Jetty Klont-Lindeboom

Mevrouw Jetty Klont-Lindeboom (86) uit Randwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet als:

• lid verbandpost bij EHBO afdeling Heteren;
  • vrijwilliger Beddenrijder bij ziekenhuis Gelderse Vallei;
  • vrijwilliger bingo-activiteiten bij Stichting Samen Zorgen Liefkenshoek.

Mevrouw Klont - Lindeboom

Chris Raats

De heer Chris Raats (71) uit Zetten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet als:

• vrijwilliger en initiatiefnemer oudertoneel bij Openbare Basisschool De Okkernoot;
  • bestuurslid bij Stichting Heuvelconcerten;
  • initiatiefnemer 2 jaarlijks schooltoneel bij Lingecollege Tiel;
  • voorzitter en initiatiefnemer cultuurmanifestatie bij Stichting Raamwerk;
  • initiatiefnemer, schrijver, leider, fondsenwerver, speler en zanger Opera ‘Vrouwen van Zetten’.

De heer Raats

Eiko Smid

De heer Eiko Smid (72) uit Zetten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet als:

• koster bij Vrije Evangelische Gemeente Bennekom;
  • secretaris en coördinator bij Sinterklaasintocht Zetten, Wizet;
  • secretaris van het schoolbestuur Dominee van Lingenschool;
  • secretaris bestuur van Nijfin, netwerkvereniging voor banken, verzekeraars en organisaties werkzaam op het gebied van assuranties en hypotheken;
  • voorzitter van Stichting De Schakel, interkerkelijke bijeenkomsten.

De heer Smid

Stineke Veenhuizen-Poppen

Mevrouw Stineke Veenhuizen-Poppen (73) uit Heteren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet als:

• coördinator van de Jaarlijkse collecte KWF kankerbestrijding;
  • bestuurslid bij Vrouwen van Nu;
  • secretaris bij Stichting Driel-Polen en diverse vrijwilligersfuncties;
  • bestuurslid bij Dorpsraad Heteren;
  • bestuurslid bij EHBO Vereniging Heteren.

Mevrouw Veenhuizen - Poppen

Ben van der Voort

De heer Ben van der Voort (76) uit Hemmen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij sinds 2002 wekelijks, met een aanzienlijke tijdsbesteding, zwerfaval opruimt in Zetten en Hemmen.

Burgemeester Hoytink-Roubos feliciteerde hem telefonisch op zijn vakantieadres in Nederland. De uitreiking vindt plaats op een later moment.

Peter de Winter

De heer Peter de Winter (72) uit Elst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet als:

• vrijwilliger, teamleider, scheidsrechter en toernooi-organisator bij voetbalvereniging SPERO;
  • vrijwilliger bij Springstal Niels Brussen.

De heer de Winter

Van harte gefeliciteerd!

Aangepaste uitreiking

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos reikte de onderscheidingen in aangepaste vorm, uit in de Rijn-Waalzaal van het gemeentehuis. Bij de uitreiking waren alleen, een voor een, de gedecoreerde aanwezig begeleid door hun partner, zoon of dochter. Familie, vrienden en kennissen zagen de uitreiking via een livestreamverbinding.

Uitreiking terugkijken

Opnames uitreiking lintjes terugkijken