Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Carla Moons-Thuis

Op zaterdag 3 november reikte burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen, mede namens burgemeester Toon van Asseldonk, een Koninklijke Onderscheiding uit aan Carla Moons-Thuis uit Zetten.

Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar langdurige verdiensten voor Sensoor De Landelijke Luisterlijn. Carla Moons-Thuis is 25 jaar actief voor Sensoor, voorheen bekend als SOS Telefonische Hulpdienst Nijmegen. Als vrijwilliger heeft ze in al die jaren honderden mensen te woord gestaan aan de telefoon. Ook maakt ze al jaren onderdeel uit van de selectiecommissie en assisteert zij de trainer van de basistraining voor nieuwe vrijwilligers en treed zij op als mentor.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse themadag van Sensoor De Landelijke Luisterlijn in Nijmegen. Tegelijkertijd met de Koninklijke Onderscheiding voor Carla Moons-Thuis ontving ook Madelain Taen uit Nijmegen een Koninklijke Onderscheiding met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In onderling overleg is afgesproken dat burgemeester Bruls beide onderscheidingen zou uitreiken.