Koninklijke Erepenning voor 100-jarige Concordia Driel

Ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan heeft burgemeester Patricia Hoytink-Roubos op zondag 19 mei 2019 de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan R.K. Muziekvereniging Concordia uit Driel.

overhandiging erepenningDe uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie in Zalencentrum De Oldenburg in Driel. Namens Muziekvereniging Concordia nam voorzitter Jerke Kloek de Koninklijke Erepenning met de bijbehorende beschikking in ontvangst.

Evenementen

Concordia werd opgericht in 1919 door een aantal Drielenaren. Zij vonden dat er in hun dorp weinig georganiseerde activiteiten plaatsvonden. Niet alleen op het gebied van muziek, maar ook breder. In de afgelopen 100 jaar zijn er tal van Drielse evenementen ontstaan vanuit Concordia, zoals de Drielse wielerronde en het Drielse Kersenfeest.

Op het muzikale vlak heeft Concordia haar sporen ruimschoots verdiend. Er waren optredens tijdens muziekconcoursen, vlaggenparades van de Nijmeegse Vierdaagse en de 6e Paralympics in Arnhem.
Concordia is ook onlosmakelijk verbonden aan de jaarlijkse Polenherdenking. Vanaf de begin jaren 50 levert de muziekvereniging een bijdrage aan de herdenking van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade.

Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de vereniging, stichting, instelling of sportvereniging. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen. Na de uitreiking mag Concordia op briefpapier of op gedrukte stukken de onderscheiding in woord en/of beeld gebruiken.

 

groepsfoto