Kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld

De definitieve lijstvolgorde en kandidatenlijsten van de gemeenteraadsverkiezingen in Overbetuwe zijn bekend. Het centraal stembureau van de gemeente Overbetuwe heeft de geldigheid van de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen vrijdag beoordeeld en de lijstnummering vastgesteld.

Dit gebeurde tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau, onder voorzitterschap van burgemeester Van Asseldonk.Overbetuwe kiest 21 maart 2018
Kiesgerechtigde inwoners kunnen op 21 maart kiezen uit 9 partijen en in totaal 197 kandidaten. De partijen en kandidaten zijn hier te bekijken. Ze staan ook op de kandidatenlijsten die half maart huis-aan-huis in Overbetuwe worden bezorgd.

De partijen waar u op kunt gaan stemmen zijn:
1.    CDA
2.    D66
3.    Gemeentebelangen Overbetuwe
4.    VVD
5.    GroenLinks
6.    PvdA
7.    ChristenUnie
8.    Burgerbelangen Overbetuwe
9.    SGP

De volgorde van de partijen wordt bepaald door het aantal stemmen dat een zittende partij bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen kreeg. Voor Burgerbelangen Overbetuwe en SGP, lijst 8 en lijst 9, bepaalde het centraal stembureau de volgorde door loting: Burgerbelangen Overbetuwe deed bij de verkiezingen in 2014 naamloos mee aan de verkiezingen, de SGP kwam de vorige keer niet in de gemeenteraad.

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen is te vinden via deze verkiezingspagina.