Jeanne Verdijk Overbetuwse vrijwilliger van het jaar

In haar nieuwjaarstoespraak op 2 januari 2021 heeft burgemeester Patricia Hoytink-Roubos de vrijwilliger van het jaar 2020 bekend gemaakt. De vrijwilligersprijs Het Toonbeeld 2020 gaat naar Jeanne Verdijk uit Elst.

Jeanne Verdijk

Al 25 jaar is Jeanne Verdijk actief voor Stichting Gehandicapten Overbetuwe. Ze is bestuurslid van de stichting, ze schouwt locaties op toegankelijkheid en ze adviseert organisaties over het toegankelijker maken van de gebouwen en openbare ruimte. Zij maakt het kwartaalblad van de stichting met daarin praktische tips en handige hulpmiddelen voor mensen met een beperking. In samenspraak met Forte Welzijn organiseert zij bijeenkomsten voor mensen met een aangeboren hersenafwijking. Jeanne Verdijk wordt omschreven als een enthousiaste, toegankelijke en hartelijke vrijwilliger die zich met tomeloze energie inzet om verbetering te realiseren voor mensen met een beperking.

Geen uitreiking

Vanwege COVID-19 is er dit jaar geen Nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Overbetuwe. Traditiegetrouw wordt in de nieuwjaarstoespraak de vrijwilliger van het voorgaande jaar bekend gemaakt en het Toonbeeld uitgereikt. Dit jaar bracht de burgemeester kort voor de uitzending van de toespraak Jeanne Verdijk persoonlijk op de hoogte van het winnen van deze prijs. De uitreiking van het Toonbeeld zal op een nader te bepalen moment plaatsvinden.

Het Toonbeeld

Met de jaarlijkse toekenning van de vrijwilligersprijs ‘Het Toonbeeld’, bestaande uit een award en een oorkonde, bedankt de gemeente Overbetuwe niet alleen de winnaar maar alle vrijwilligers in Overbetuwe voor hun inzet. ‘Het Toonbeeld’ is vernoemd naar Toon Driessen uit Heteren, een vrijwilliger in hart en nieren. Deze vrijwilligersprijs wordt sinds 1992 uitgereikt, eerst in de gemeente Heteren en sinds 2001 in de gemeente Overbetuwe aan de vrijwilliger van het jaar.

Jeanne Verdijk Toonbeeld 2021