Jan Cornelissen Overbetuwse vrijwilliger van het jaar

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Overbetuwe op 2 januari 2019 is Jan Cornelissen uit Elst uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2018. Burgemeester Toon van Asseldonk reikte ‘Het Toonbeeld’ aan het slot van zijn nieuwjaarstoespraak uit aan dhr. Cornelissen.

De heer Cornelissen verzorgt al vele jaren de herten en kippen in het dierenparkje in het Galamapark in Elst. Hij zorgt ervoor dat het dierenparkje er netjes verzorgd uitziet en loopt de prullenbakken na of die leeg zijn. Dit doet hij al vele jaren belangeloos en zonder enige vergoeding.
De vrijwilligersprijs ‘Het Toonbeeld’ bestaat uit een award en een oorkonde. Hiermee bedankt de gemeente Overbetuwe niet alleen de winnaar maar àlle vrijwilligers in Overbetuwe voor hun inzet. ‘Het Toonbeeld’ is vernoemd naar Toon Driessen uit Heteren, een vrijwilliger in hart en nieren. Deze vrijwilligersprijs wordt sinds 1992 uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar, eerst in de gemeente Heteren en sinds 2001 in de gemeente Overbetuwe.