Informatieavond over cybercrime

Wat doet u tegen cybercrime? Informatieavond voor ondernemers – maandag 10 februari in Elst.

Steeds meer bedrijven hebben te maken met een cyberincident. Inmiddels is de vraag niet meer óf, maar wanneer u hiermee te maken krijgt. Cybercrime is een professionele business, die zich razendsnel ontwikkelt. Inmiddels is het één van de grootste bedrijfsrisico’s. De verwachting is dat binnen vier jaar ruim 70 procent van alle inbraken, digitaal is. Om ondernemers bewust te maken van de gevaren van cybercrime, én van manieren om dit te voorkomen, houden de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard op maandag 10 februari een informatieavond ‘Voorkom Cybercrime’, in Theater de Kik in Elst. U bent van harte welkom.

Hoe kunt u zich hiertegen weren?

Phishing e-mails, CEO-fraude, het gijzelen van digitale gegevens en DD0S-aanvallen zijn aan de orde van de dag. Daders op afstand zijn moeilijk op te sporen. Digitale bedrijfsprocessen maken bedrijven en organisaties kwetsbaar. Het is belangrijk het risico en de impact te begrijpen, kwetsbaarheden binnen uw organisatie te kennen en bewuste keuzes te maken ten aanzien van bescherming.

Op de informatieavond op 10 februari krijgt u informatie over wat cybercrime inhoudt en hoe u zich hiertegen kunt weren. Een ethisch hacker geeft u uitleg over de digitale gevaren, de verstrekkende gevolgen en vertelt wat u kunt doen om de kans op Cybercrime te verkleinen. Na afloop van de presentatie kunt u individuele vragen stellen aan cyber-security-specialisten en praktische tips krijgen.
De bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Cyber Security specialisten van NFIR.

De avond is gratis toegankelijk. U kunt zich aanmelden via veiligheid@overbetuwe.nl

Wanneer

Maandag 10 februari

Programma:

  • 18.00 inloop met een eenvoudige maaltijd
  • 18.30 start presentatie
  •  20.00 uur einde presentatie
  • 20.00 – 21.00 uur mogelijkheid bevragen cyberspecialisten en netwerken, ervaringen uitwisselen

Locatie

Theater De Kik (Dorpsstraat 39 in Elst)

Aanmelden

Mail naar veiligheid@overbetuwe.nl