Illegale arbeid bij bedrijf in Heteren

Bij een controle bij een bedrijf in Heteren bleek begin mei dat een van de werknemers illegaal in Nederland werkte. Ook was er iemand aan het werk die een uitkering heeft.

Bovendien bleken er werknemers in het bedrijfspand te overnachten, wat niet is toegestaan. Tijdens de controle bleek dat er niet voldoende brandbestrijdingsmiddelen aanwezig waren, terwijl er in het bedrijf met brandgevaarlijke materialen wordt gewerkt. Daarnaast bleek dat de eigenaar van het bedrijf niet beschikt over de vereiste milieuvergunning.

‘Een schrijnende situatie’, aldus burgemeester Hoytink-Roubos. ‘Een illegale medewerker die slaapt in een bedrijfspand waar ook nog eens brandgevaarlijke materialen aanwezig zijn: helaas zijn dit soort controles nodig, ook in onze gemeente.’

Gezamenlijke controle

De overtredingen werden geconstateerd bij een gezamenlijke controle van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW), gemeente Overbetuwe, politie en Omgevingsdienst. De illegale werknemer is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, de Inspectie SZW gaat de uitkeringsinstantie van de andere werknemer informeren.
De eigenaar van het bedrijf kan een stevige boete tegemoet zien van de Inspectie SZW en alle betrokken instanties zullen de situatie net zolang volgen totdat alle overtredingen zijn beëindigd en de werknemers er dus veilig kunnen werken.