Het is goed(koop) wonen in Overbetuwe

De belastingaanslag van de gemeente is onlangs weer bij u op de mat gevallen. Of u nu in een dure of goedkope gemeente woont, het blijft een flink bedrag en het is niet de enige belasting die u betaalt. Daarom is het belangrijk om de gemeentelijke belasting zo laag mogelijk te houden. Dat is ook dit jaar prima gelukt: Overbetuwe is de goedkoopste gemeente van Gelderland en de 2e van Nederland!

En dat terwijl ons kwaliteits- en investeringsniveau als gemeente op minimaal hetzelfde niveau ligt als dat van andere gemeenten en vaak hoger. Een goede prijs-kwaliteit verhouding is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dus goedkoop is geen duurkoop in onze gemeente!

Onderzoek naar lokale lasten

Ieder jaar doet het COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) onderzoek. Zij vergelijken jaarlijks de lokale lasten per gemeente; hoeveel gemeentelijke belastingen betaalt een gemiddeld Overbetuws gezin met een koopwoning in vergelijking met eenzelfde gezin in een andere gemeente. Zo weten we ieder jaar hoe we ‘scoren’ met onze lokale lasten. Het onderzoek van COELO naar de lokale lasten is te vinden op www.coelo.nl (atlas van de lokale lasten 2019).

Lokale lastenmeter

Sinds februari 2016 kunt u als inwoner of ondernemers via overbetuwe.lokalelastenmeter.nl eenvoudig uitrekenen hoeveel gemeentelijke belasting(en) u betaalt. En kunt u dit meteen vergelijken met andere gemeenten.

Infografic met cijfers over de woonlasten in omliggende gemeenten