Hennepcontainer drie dagen in Overbetuwe

Je leest het steeds vaker: criminelen huren een pand op een bedrijventerrein en beginnen daar, vaak zonder medeweten van de pandeigenaar, een hennepkwekerij, drugslab of gebruiken het pand voor de opslag van asbest.

HennepcontainerDe risico’s voor de eigenaar zijn fors: brand- en explosiegevaar, een verzekeraar die niet uitbetaalt, torenhoge stroomrekeningen, gedwongen sluiting van het pand of flinke saneringskosten. Ook de buren van een dergelijk pand ondervinden vaak veel overlast.
In de ‘hennepcontainer’ van Bureau Drugszaken, een nagebouwde hennepplantage, kunt u zien, ruiken en voelen hoe zo’n plantage eruit ziet en wat de gevaren zijn. De hennepcontainer staat 13, 14 en 15 mei in Overbetuwe, op drie locaties. Medewerkers van Bureau Drugszaken geven toelichting en tips wat u kunt doen als u vermoedt dat er ergens een hennepplantage is.

De hennepcontainer staat op de volgende locaties:    

Maandag 13 mei Elst, DEKO, Peppelenbos 16
dinsdag 14 mei Heteren, Teamplast, Poort van Midden Gelderland Rood 11
woensdag 15 mei Andelst, Elings Meat Products, Buskesdries 7


De hennepcontainer is alle drie de dagen vrij te bezoeken van 10.00 tot 12.30 uur, en  van 13.00 tot 16.00 uur.

Bijeenkomsten voor ondernemers

Om ondernemers te informeren hoe zij dit soort problemen kunnen voorkomen, houden politie, brandweer en gemeente daarnaast op 13 en 15 mei twee informatie-bijeenkomsten over het ‘weren van slechte huurders’. Tijdens de bijeenkomsten geven zij praktische tips en is er gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie en aanmelden