Henk Nies uit Elst benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Donderdag 23 juni 2022 reikte burgemeester Patricia Hoytink-Roubos een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Henk Nies uit Elst. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Theater De Flint in Amersfoort tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid van Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning.

Ouderen- en gehandicaptenzorg

De heer Henk Nies (66) ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn langdurige inzet, in binnen- en buitenland, voor kennisontwikkeling op het gebied van de zorg voor ouderen en mensen met een beperking. Hij levert daarmee nationaal en internationaal een belangrijke bijdrage aan de bevordering van hun welzijn en welbevinden.

Methodes

Om kennis op te doen over ouderenzorg maakte hij gebruik van bijzondere methodes. Zo woonde hij tijdelijk in een verpleeghuis om zelf ouderenzorg te ervaren. Vanuit zijn verbondenheid aan de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland is de heer Nies een belangrijke verbinder en pijler als het gaat om de doorontwikkeling van de gehandicaptenzorg.

Toespraak burgemeester Hoytink-Roubos (pdf, 319 kB)

Henk Nies1_500

Henk Nies2_500