Goedkoop wonen in gemeente Overbetuwe

Met een 18e plaats van 387 gemeenten blijkt gemeente Overbetuwe qua woonlasten voor haar inwoners een van de goedkoopste gemeenten in Nederland.

“En dat terwijl ons kwaliteits- en investeringsniveau als gemeente op minimaal hetzelfde niveau ligt als dat van andere gemeenten!”, vertelt demissionair wethouder Wijnte Hol van Financiën.

Overbetuwe is de 5e goedkoopste gemeente in de provincie Gelderland. Dat blijkt ook uit de cijfers van het COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden). Zij vergelijken jaarlijks de lokale lasten per gemeente; hoeveel gemeentelijke belastingen betaalt een gemiddeld Overbetuws gezin met een koopwoning in vergelijking met eenzelfde gezin in een andere gemeente.

Wethouder Wijnte Hol over de lokale belastingen: “Gemeente Overbetuwe voert een  vernieuwend, solide financieel beleid. We investeren duurzaam in onze gemeente en houden de gemeentelijke lasten voor onze inwoners op een laag niveau. Dat is onze inzet! Vorig jaar eindigden we op de 34e plaats van goedkoopste gemeenten; nu is dat de 18e plaats. We gaan voor een top 10 notering volgend jaar!

Lokale lastenmeter

Sinds februari 2016 kunt u als inwoner of ondernemer via overbetuwe.lokalelastenmeter.nl makkelijk uitrekenen hoeveel gemeentelijke belasting(en) u (gaat) betalen. En u kunt dit meteen vergelijken met andere gemeenten.