Gaat u met de burgemeester mee naar het Democratiefestival?

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus vindt op het eiland Veur Lent bij Nijmegen het Democratiefestival plaats. Burgemeester Hoytink-Roubos bezoekt het festival op vrijdag 30 augustus en nodigt 50 inwoners van Overbetuwe uit om samen met haar mee te gaan. Gaat u mee?

Wat is het Democratiefestival?

Op het Democratiefestival vieren en ervaren de deelnemers de democratie. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. U kunt het festival op eigen gelegenheid bezoeken, maar u kunt dus ook samen met andere inwoners van Overbetuwe én de burgemeester gaan: samen over democratie praten en het festival meemaken.

Festivalsfeer

Iedereen is welkom om opinies te wisselen, praktische tips te delen, inspiratie op te doen of een gezellige dag te hebben in een informele festivalsfeer. Er zijn debatten, workshops, lezingen en excursies, muziek en cabaret. Een ontspannen festival in zomerse sfeer waar mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en kunnen genieten van muziek.

Jong en oud

Het Democratiefestival is voor jong en oud. Er zijn kidszones, excursies, sportveldjes en programmaonderdelen speciaal voor kinderen. Personen jonger dan 16 jaar mogen het terrein alleen betreden onder begeleiding van een ouder en/of voogd.
Kajsa Ollongren, Hugo Borst, Eric Corton
Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken is van de partij, evenals staatssecretaris Stientje van Veldhoven voor Infrastructuur. En onder anderen publicist Hugo Borst, historicus Maarten van Rossem, kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en schrijver Herman Pleij. De presentatie is in handen van Eric Corton, Eva Cleven, Ajouad el Miloudi en Anita Witzier. Muziek komt van de Tante Joke Karaoke Band, Merol, Danny Vera en Donna Fraser en Band.
Het eerste Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Meer informatie: www.democratiefestival.nu.

Aanmelden

Bent u 1 van de 50 inwoners die met burgemeester Patricia Hoytink-Roubos meegaat? Meld u dan snel aan via democratiefestival@overbetuwe.nl. Na aanmelding ontvangt u aanvullende informatie over het vervoer en het programma.

Democratiefestival