Digitale geboorteaangifte

Met blijdschap geven wij kennis...

Een  geweldige  gebeurtenis, gezinsuitbreiding,  de  eerste  voeding,  de  eerste  luier, de  eerste  gebroken  nacht. Als  verse  papa  en  mama  kunt  u  uw  tijd  wel beter  gebruiken  dan in de rij bij Burgerzaken te staan. Daarom bieden wij u vanaf nu online de mogelijkheid om de geboorteaangifte van uw kind digitaal te doen wanneer uw kindje in de gemeente Overbetuwe geboren is.

U kunt de  geboorteaangifte  van  uw  kindje  vanuit  eigen  huis digitaal regelen. Snel en eenvoudig. Er kan zelfs een medewerker van de gemeente Overbetuwe langskomen voor een handtekening als u dat graag wilt. Want die moet nog wel op de geboorteakte komen.  

Wethouder Wijnte Hol gaat op kraambezoek bij de eerste baby waarvan de papa of de mama digitaal aangifte doet en neemt natuurlijk een leuke attentie mee.

Met deze digitale dienstverlening beschikt  gemeente Overbetuwe over een oudervriendelijke, moderne  oplossing. Natuurlijk blijft het mogelijk om nadat u de geboorteaangifte digitaal heeft gedaan de handtekening op het gemeentehuis te komen zetten. Hiervoor kunt een afspraak maken.