Controle hondenbelasting op 9 november van start gegaan

Vanaf 9 november zijn controleurs in de gemeente Overbetuwe huis-aan-huis op het bezit van honden aan het controleren. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau Legitiem BV in de arm genomen. De controleur belt bij u aan om het hondenbezit te inventariseren. Hij/zij kan zich legitimeren met een pasje, vraag er gerust naar. In verband met het coronavirus houdt de controleur zich aan de nodige maatregelen (1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen).

De controleur stelt u enkele vragen over het wel of niet hebben van één of meer honden. Treft hij bij u een hond aan die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan wordt u alsnog in de gelegenheid gesteld om uw hond(en) aan te melden. Heeft u geen internet? Dan belt u naar de gemeente via het telefoonnummer 14 0481 en vraagt u een aanmeldingsformulier aan.

Is er niemand thuis dan doet de controleur een informatiebrief bij u door de brievenbus. Vermoedt de controleur dat er een hond in het huis verblijft, dan ontvangt u daarnaast ook een aangifteformulier.

Hondenbelasting

Wie een hond heeft, betaalt hondenbelasting in de gemeente Overbetuwe. Hondenbezitters zijn verplicht hun hond zelf aan te melden bij de gemeente. Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Het tarief per hond per jaar in 2020 is € 54,00 voor de eerste hond. Voor het bezit van een tweede hond of meer honden gelden hogere tarieven. Bezitters van honden in het buitengebied betalen de helft.

Heeft u geen hond meer? Vergeet dan niet om uw hond af te melden. Dit gaat op dezelfde manier als aanmelden.

Heeft u nog vragen? Neem dan telefonisch contact op via het telefoonnummer 14 0481.