Column wethouder Wijnte Hol

De zon schijnt, de bloemen bloeien, bijen zoemen voorbij en de bomen zitten steeds voller in het blad. En er zijn steeds meer mensen op straat, we durven onze huizen weer uit. Kortom, Overbetuwe ontluikt!

Voorzichtig durven en kunnen we steeds meer in deze bijzondere tijden. Zo ben ik bijvoorbeeld blij dat buiten sporten weer mogelijk is. Een belangrijke voorwaarde om fit en gezond te worden en te blijven. Zo loop ik elke ochtend hard, meestal een rondje van ongeveer 7 kilometer in Park Lingezegen. Daarnaast ga ik natuurlijk ook weer trainen bij mijn hardloopvereniging Running Elst. In kleinere groepen en met 1,5 meter afstand van elkaar. Fijn dat het weer kan, het werkt motiverend om weer samen te trainen. Sportscholen hebben creatieve manieren bedacht om toch weer lessen aan te kunnen bieden. Vorige week heb ik een groot aantal buitensportverenigingen bezocht. Zo mooi hoe de verenigingen met liefde en passie het sporten weer mogelijk maken, complimenten!

Ook de (ver)nieuwbouw van ons gemeentehuis gaat de goede kant op. De verwachting is dat we het nieuwe gemeentehuis half juli in gebruik nemen. Waar ik erg trots op ben, is dat het verbouwde gemeentehuis een prachtige uitstraling krijgt, passend in het centrum van Elst. Ook krijgt het gebouw een energielabel A. Behalve het oude monumentale deel. We komen namelijk van energielabel G, dus dat is een heel grote stap vooruit. Er is veel materiaal opnieuw gebruikt. Ook is er een goede isolatie gemaakt van uw oude spijkerbroek(en). Weet u nog, de inzamelingsactie die 5.000 spijkerbroeken heeft opgeleverd? 

Op dit moment worden er nog veel afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Ook wordt de nieuwe publiekshal ‘corona-proof’ gemaakt, zodat we u straks op veilige afstand kunnen ontvangen voor een nieuw paspoort of rijbewijs. Ik kijk ernaar uit om het in juli te openen. Benieuwd hoe we dat gaan doen? Houd daarvoor deze gemeentepagina en social media-kanalen in de gaten. Nog even geduld dus! 

Met vriendelijke groet,

Wijnte Hol
wethouder van onder andere verbouwing gemeentehuis en sport & evenementen 
W.hol@overbetuwe.nl