Column wethouder Wijnte Hol: Sport doet iets met je!

Dat is de boodschap van de Nationale Sportweek 2022. Dat sport u fitter maakt, weten we allemaal. Maar het geeft ook meer zelfvertrouwen. Sport verbroedert en het creëert nieuwe vriendschappen. Kortom, door sport zit u lekkerder in uw vel. In heel Nederland organiseren gemeenten en verenigingen activiteiten om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en bewegen. Ook onze gemeente doet elk jaar actief mee met tal van activiteiten. Het is zo belangrijk om iedereen op een leuke en gezonde wijze in beweging te krijgen en te houden.

WK Volleybal

Dit jaar staat de sportweek ook in het teken van het WK Volleybal voor dames. Onze gemeente is host van het Poolse damesteam. In samenwerking met de volleybalverenigingen in onze gemeente zijn er leuke activiteiten georganiseerd. Natuurlijk bezocht het Poolse damesteam ook Driel voor een indruk van de belangrijke rol die de Polen speelden tijdens operatie Market Garden in de Tweede Wereldoorlog.

Daily Mile

Daarnaast heb ik samen met team Overbetuwe Beweegt al hardlopend vier scholen bezocht om de Daily Mile te promoten. Het idee van de Daily Mile is dat de les dagelijks 15 minuten wordt onderbroken en dat iedereen binnen dat tijdsbestek op eigen tempo een rondje om de school loopt of jogt. Een heel simpel, maar zeer effectief concept! De Nationale Sportweek is ook de finaleweek van de 20 weken durende wandel-challenge. Deze challenge wordt elk jaar georganiseerd in Heteren en Elst.

Sporten met een beperking

Op zondag 25 september sluit de Nationale Sportweek af met een van de mooiste en belangrijkste evenementen die Overbetuwe kent, het Special Sports Event. Een keer per twee jaar organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers deze dag op Vitaal Sportpark De Pas. Jongeren en ouderen met een beperking kunnen kennis maken met diverse sporten en sportverenigingen. Mijn advies is om een kijkje te nemen op de website www.specialsportsevent.nl.

Mocht u na het lezen ook een goed idee hebben voor een mooie en sportieve activiteit voor de Nationale Sportweek van 2023, stuur deze dan per mail naar onderstaand mailadres of info@overbetuwebeweegt.nl.

Wijnte Hol